Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Stredoškoláci sa pobili na školskom výlete, jeden z nich skončil s krvavou tvárou
Zdielať na

Stredoškoláci sa pobili na školskom výlete, jeden z nich skončil s krvavou tvárou

MEDZILABORCE / Žiaci strednej školy sa pobili tak, že jeden z nich skončil so zakrvavenou tvárou. Zranenému žiakovi museli pomáhať učitelia. Incident sa odohral na školskom výlete. Okolnosti vyšetruje polícia.

Dvaja chlapci z Medzilaboriec sa do seba pustili pred jedným z obchodných centier v Prešove. Žiaci sa mali pobiť počas školského výletu. Prípad sa dostal až na políciu.

Školskej exkurzie na Spišský hrad sa zúčastnilo 32 žiakov. Tí boli pod dozorom štyroch pedagógov. "Exkurzia bola v pláne práce školy, bola organizovaná po informovanom súhlase všetkých zákonných zástupcov žiakov, ktorí sa jej zúčastnili," uviedla riaditeľka školy Jarmila Savčáková.

Po návšteve hradu zašli žiaci aj učitelia do nákupného centra. "Incident sa stal vtedy, keď po návšteve Spišského hradu pred obchodným centrom išli žiaci aj pedagogický dozor na toalety. Dvaja žiaci ich nenasledovali a došlo k bitke," pokračuje riaditeľka. Staršiemu žiakovi začala po údere do nosa tiecť krv. Pedagógovia mu hneď poskytli pomoc.

"Polícia túto bitku zatiaľ eviduje a objasňuje ako priestupok proti občianskemu spolunažívaniu," informuje hovorca prešovskej polície Daniel Džobanik. Riaditeľka školy chce počkať, kým sa policajné vyšetrovanie skončí. Až potom bude rozhodovať, aký trest obaja aktéri dostanú. "Poškodený žiak nebol práceneschopný viac ako tri dni. Celý prípad vyšetruje polícia. Po skončení vyšetrovania prijmeme adekvátne opatrenia," dodáva Savčáková.

Súboj detí môže byť aj neškodný a zábavný:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy