Skoro jasno
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Agresivita mladíka sa vystupňovala do útoku na policajta. Dokopal ho
Zdielať na

Agresivita mladíka sa vystupňovala do útoku na policajta. Dokopal ho

SENICA / Mestskí policajti v Senici pravidelne zasahujú v miestnej herni. Agresivita stúpa s množstvom alkoholu a prehratej sumy. Dvadsaťsedemročný muž sa pustil do policajtov aj fyzicky. Takéto správanie ho teraz môže stáť niekoľko rokov za mrežami.

V jednej z herní v Senici sa muž pod vplyvom alkoholu agresívne správal k personálu. Nevedeli si s ním dať rady, tak zavolali na mestskú políciu. Po príchode hliadky mestskej polície muž bol vyzvaný, aby opustil od agresívneho konania a predložil doklady totožnosti, čo neuposlúchol. Namiesto toho, aby si uvedomil, že útok na policajtov ho môže dostať do väzenia, na nich zaútočil. "Napadol hliadku mestskej polície kopaním do spodnej časti tela, pričom sa mu u jedného príslušníka podarilo," vyjadril sa mestský policajt Stanislav Macák. 

Krátko po útoku polícia zadržala 27-ročného Seničana, a umiestnila ho do cely policajného zaistenia. "Vyšetrovateľ začal vo veci trestné stíhanie pre prečinu útoku na verejného činiteľa verbálnym aj fyzickým spôsobom," informovala hovorkyňa KR PZ v Trnave Mária Linkešová. "V herniach v Senici sme voči takýmto agresívnym osobám zasahovali viackrát. Agresivita sa zvyšuje hlavne pri prehratí väčšieho obnosu a tá agresia sa obráti voči samotným automatom a voči personálu," pokračoval mestský policajt. "Vyšetrovateľ vykonáva procesné úkony so zadržanou osobou ako aj s účastníkmi incidentu. Bližšie informácie zatiaľ nie je možné poskytnúť," dodala hovorkyňa polície. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy