Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Dramatická naháňačka na východe Slovenska. Auto zastavila zrážka do policajtov
Zdielať na
Krimi

Dramatická naháňačka na východe Slovenska. Auto zastavila zrážka do policajtov

PREŠOV,KOŠICE / Popoludní sa na východe Slovenska odohrala dramatická policajná naháňačka. Mužom zákona desiatky kilometrov unikal vodič Renaultu, ktorý jazdil mimoriadne arogantne a takmer spôsobil nehodu. Zastavil ho až náraz do policajného auta.

Štyridsaťjedenročný Poliak takmer spôsobil nehodu v Prešovskom okrese. Následne šialenou rýchlosťou unikal policajtom. Tesne pred Košiciacmi do nich dokonca narazil.

Vodič Renaultu podľa polície jazdil neprimerane rýchlo a ohrozoval ostatných účastníkov premávky . V obci Lipníky takmer spôsobil nehodu. Policajti dostali o jeho arogantnej jazde hlásenie a muža prenasledovali. Desiatky kilometrov sa mu podarilo unikať. Po diaľnici údajne uháňal rýchlosťou viac ako 160 kilometrov za hodinu. Na ceste na Zelenom dvore dostal defekt, nad autom stratil kontrolu a narazil do služobného auta policajtov.

"Polícia v tejto súvislosti začala trestné stíhanie pre trestný čin útoku na verejného činiteľa," informuje hovorkyňa košickej nemocnice Lenka Ivanová. Našťastie pri zrážke nedošlo k zraneniam. Poliaka policajti okamžite obmedzili na osobnej slobode. Na miesto dorazilo niekoľko policajných hliadok a vyšetrovatelia. Tí zrejme muža v najbližšom čase obvinia. Podľa doterajších informácií Poliak pred jazdou nepil. Je však veľmi pravdepodobné, že jazdil pod vplyvom omamných látok.

"Podozrivá osoba bola podrobená dychovej skúške s negatívnym výsledkom a umiestnená do cely policajného zaistenia," povedala Ivanová. Polícia momentálne realizuje nevyhnutné procesné úkony. "Vzhľadom na prebiehajúce úkony bližšie informácie k prípadu poskytneme, keď to situácia vo vyšetrovaní dovolí," dodáva hovorkyňa. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy