Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Jazda v protismere na pešej zóne vyjde vodiča draho. Zostal visieť na stĺpiku
Zdielať na

Jazda v protismere na pešej zóne vyjde vodiča draho. Zostal visieť na stĺpiku

KOMÁRNO / Jazda v protismere, v pešej zóne, bez predchádzajúceho povolenia, vyšla vodiča z Maďarska draho. Bude musieť zaplatiť opravu zabezpečovacieho zariadenia i vlastného vozidla. Z miesta ho odviezla odťahová služba.

Na stĺpe skončil vodič čierneho BMW, ktorý vychádzal z jednosmerky v protismere v pešej zóne. Výsuvný valec pred vstupom do pešej zóny centra Komárna zostal jednoducho zaseknutý pod autom. Predok nadvihol niekoľko desiatok centimetrov. Skôr než si ho jeho vodič, 46-ročný občan Maďarska, stihol poobzerať, nakrivo stojace auto si všimli pracovníci mestskej polície, pri obsluhe kamerového systému. "Videl som, že tam dosť krivo stojí auto, hovorím, poďme sa na to mrknúť," uviedol Mikuláš Cabadaj, MsP Komárno. 

Vodič si okrem policajtov musel počkať na hasičov i odťahovú službu. Prečo vychádzal v protismere z jednosmernej ulice nám zdôvodnil nasledovne. "Bol som u kamaráta, tak som vošiel do ulice, nevšimol som si, že je to jednosmerka, ešte bol spustený tento valec, a keď som sa vracal, otočil som sa a oproti išlo jedno auto," opísal udalosti vodič. 

Kým prichádzajúci vodič si rezidentskou kartou spustil valec, aby sa mohol dostať na pešiu zónu, vodič BMW, ktorý nemal oprávnenie na vstup, chcel túto myšičku využiť. "Ten valec sa mu zasunul, tak som sa skúsil vyšmyknúť. Bol to obrovský náraz a auto sa zdvihlo, mám hlavu niekde úplne inde, aj preto sa to stalo, ešte neviem čo bude ďalej," dodal vodič. 

Pre výsuvný valec v Dunajskej ulici to nie je prvý takýto zážitok. A tak ho teraz čaká ďalšia oprava. "Už sa to opakovalo viackrát, že nabehlo auto na ten valec, ale že do protismeru, to bolo prvýkrát," dodala Katarína Szivanyová, MsP Komárno. 

Auto podpaľač zapálil fakľou. Pozrite si nasledujúcu reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy