Oblačno
Bratislava
Soňa
28.3.2024
V Zálesí úradujú odvážni zlodeji. Kradnú, aj keď sú obyvatelia doma
Zdielať na

V Zálesí úradujú odvážni zlodeji. Kradnú, aj keď sú obyvatelia doma

ZÁLESIE / Obyvatelia Zálesia majú už niekoľko týždňov strach. Do ich domovov sa totiž vkrádajú zlodeji, ktorí sa neštítia kradnúť v izbách ani vtedy, keď tam spia malé deti. Situáciu komplikujú aj chýbajúce bezpečnostné kamery.

Obyvatelia Zálesia majú už vyše 2 mesiacov bezsenné noci, obávajú sa o svoj majetok, ale aj život. "V rámci okresného riaditeľstva policajného zboru v Senci evidujeme od začiatku mesiaca september 2018 v obci Zálesie 5 prípadov krádeží vecí z rodinných domov a 2 prípade krádeže vecí z dvorov rodinných domov," informuje hovorkyňa bratislavskej polície Veronika Slamková.

Drzosť páchateľov nemá hraníc. Kradnú počas dňa i v noci, a dokonca im neprekážajú ani bezpečnostné kamery.

"Oni sa z nejakého dôvodu neobávali, že vstaneme, čo je naozaj čudné. Kradne sa v domoch starších, aj v nových, v bungalovoch, aj v 2-poschodových, sú to domy, ktoré sú zabezpečené. Riešia to vlastne tak, že si dajú nejakú kapucňu a šiltovku a veselo idú do domu. Človek sa v noci zobudil, videl pred domom zlodejov, tí sa zľakli, odišli a o niekoľko minút sa vrátili naspäť," opisujú obyvatelia Zálesia.

Páchatelia spôsobili doposiaľ nemalú škodu na majetku. Zálesančania preto vzali situáciu do vlastných rúk, založili občianske hliadky. "Ľudí, ktorých sa to dotýka sa rozhodli, že pomôžu nám poškodeným, ale aj ostatným obyvateľom Zálesia. Sú to dobrovoľníci, ktorí sa stretávajú a hliadkujú v noci," opisuje obyvateľ obce.

Pomôcť odhaliť zlodejov by mal aj kamerový systém, ktorý v obci chýba. "Momentálne sa realizuje optická sieť v celej obci. Mienime to teda využiť aj na kamerový systém. Sme v podstate vytypovali miesta, kde by bolo možné umiestniť efektívne kamery," uviedol starosta Zálesia Jozef Meško. Polícia vykonáva všetky potrebné úkony na odhalenie páchateľov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy