Polojasno
22°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Mohla prísť o život. Cyklistka takmer vbehla pod kolesá kamióna
Zdielať na

Mohla prísť o život. Cyklistka takmer vbehla pod kolesá kamióna

LUČENEC / Sedemdesiatpäťročná dôchodkyňa mohla v utorok predpoludním prísť o život, takmer vbehla pod kolesá kamióna. Polícia stále vyšetruje, ako k nehode došlo a kto ju zavinil, podľa jedného zo svedkov ale práve staršia pani jazdila mimoriadne nezodpovedne.

Dôchodkyňa bezvládne ležala na zemi, kým zdravotníci robili, čo mali. Staršia pani ale bola pri vedomí. Zranenia utrpela po tom, čo narazila do idúceho kamióna. "Pri tejto dopravnej nehode utrpela cyklistka ťažké zranenia," povedala policajná hovorkyňa v Banskej Bystrici Petra Kováčiková. 

Z mnohopočetných zlomenín sa bude liečiť viac ako 42 dní. Júlia sedela na bicykli a išla smerom od centra mesta. V tom istom smere jazdil aj kamión naložený cementom. Maďarský kamionista nám povedal, že cyklistka náhle zmenila smer jazdy a odbočila doľava. Potvrdil to aj svedok, ktorý nehodu videl na vlastné oči. "Cyklista sa ani nepozrel. On išiel v pravom jazdnom pruhu a išiel do ľavého jazdného pruhu. Kamionista nebol na chybe, cyklista mu vošiel do jazdnej dráhy," povedal svedok. 

Bolo šťastím, že mu nevošla priamo pod kolesá. Kamionista sa snažil stiahnuť do vedľajšieho jazdného pruhu. Keď počul náraz, zastavil. "Utekal som k nej či vôbec žije, či som po nej neprešiel," uviedol kamionista. Vyšetrovanie dopravnej nehody prevzal na mieste vyšetrovateľ. Prizvali aj znalca. "Príčina vzniku dopravnej nehody ako aj miera jej zavinenia je v štádiu vyšetrovania," uviedla Kováčiková.

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy