Zatiahnuté
15°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Hasiči zasahovali na D1. Kamión so sklenenými fľašami sa prevrátil a skončil mimo cesty
Zdielať na

Hasiči zasahovali na D1. Kamión so sklenenými fľašami sa prevrátil a skončil mimo cesty

NOVÉ MESTO NAD VÁHOM / V pondelok dopoludnia havaroval na diaľnici D1 pri Piešťanoch naložený kamión. Po tom, ako šofér zaspal, sa kabína i ťahač prevrátili a skončili v poli. Na mieste sa rozsypalo 40-tisíc sklenených fliaš.

Vodiča kamiónu zmohol mikrospánok o desiatej hodine dopoludnia po prejdení len niekoľkých kilometrov. "Zaspal som a už sa nedalo nič robiť. Výpadok mysle a to stačí na nešťastie," uviedol vodič kamiónu. 

Šofér mal namierené do pivovaru v Hurbanove. Na kamióne prevážal 20 ton pollitrových sklenených fliaš. Po prerazení zvodidiel sa celý náklad vysypal na pole. Vodiča pred fatálnymi následkami zachránil bezpečnostný pás. "Ešte sa mi to nikdy nestalo," povedal šofér. 

Pri nehode došlo k prerazeniu oboch nádrží na kamióne a následnému úniku pohonných hmôt. Na mieste vytieklo niekoľko stoviek litrov nafty a situáciu skúmali inšpektorky životného prostredia. Kontaminovanú pôdu budú musieť odkopať. Odstránenie následkov tejto nehody trvalo hodiny. Avšak nebolo potrebné odstaviť dopravu, keďže kamión odtiahli po poli. "Dvomi špeciálmi sa pretočí na poli a odtiahne sa a až potom vyjde na hlavnú cestu," vysvetlil Jozef Michalica, odťahová služba Piešťany. 

Škody ešte nie sú vyčíslené, no isté je, že rátať ich budú na desiatky tisíc eur. Dychová skúška na alkohol bola u vodiča negatívna. Policajti mu na mieste udelili blokovú pokutu. "Chceli mi dať osemsto, ale potom, chválabohu, mi dali 150," dodal vodič kamiónu. 

Zdemolovaný kamión a asi 40-tisíc kusov fliaš odstránili z poľa až po zotmení. 

Pozrite si aj reportáž, ako to končí, keď sa kamionista nevenuje riadeniu:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy