Polojasno
19°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Policajt pašoval 400 kartónov cigariet. Súd ho do väzby neposlal
Zdielať na

Policajt pašoval 400 kartónov cigariet. Súd ho do väzby neposlal

KOLBASOV / Hraničného policajta (32) zadržali priamo pri čine. Vo svojom aute prevážal tisícky pašovaných cigariet. Televízia JOJ má informácie o tom, že ďalšie nelegálne cigarety mali byť ukryté v neobývanom dome neďaleko východnej hranice.

Hraničného policajta zadržali na hlavnej ceste pri obci Kolbasov keď sa vracal z nočnej služby. Išlo o vopred plánovanú akciu špeciálnej jednotky. Počas kontroly našli v batožinovom priestore tohto auta tisícky pašovaných cigariet z Ukrajiny. "Pri prehliadke motorového vozidla, ktoré viedol, našli príslušníci inšpekcie ministerstva vnútra takmer 400 kartónov cigariet bez riadneho označenia kontrolnou známkou," uviedla Petra Friese, hovorkyňa MV SR.

​Podľa informácií TV JOJ z prostredia vyšetrovania mal policajt ďalšie kartóny nelegálnych cigariet ukrývať v neobývanom dome v obci neďaleko slovensko- ukrajinskej hranice. Policajta služobne zaradeného na oddelenie hraničnej kontroly obvinili. Na návrh prokurátora bol stíhaný väzobne. Proti rozhodnutiu súdu ale obvinený policajt podal sťažnosť. "Senát Krajského súdu v Prešove na podklade sťažnosti obvineného zrušil uznesenie Okresného súdu Humenné, nahradil väzbu obvineného dohľadom probačného a mediačného úradníka a prepustil obvineného z väzby na slobodu," informovala Ivana Petrufová, hovorkyňa krajského súdu v Prešove. 

​Jeho pohyb na slobode ale bude obmedzený. Súd mu totiž nariadil oznámiť každú zmenu miesta pobytu a zákaz vycestovať do zahraničia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy