Jasno
14°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Nevinná hra so zápalkami skončila veľkým požiarom. Chlapca s rodičmi previezli do nemocnice
Zdielať na

Nevinná hra so zápalkami skončila veľkým požiarom. Chlapca s rodičmi previezli do nemocnice

MARCELOVÁ / Požiar chatky pravdepodobne spôsobilo 3-ročné dieťa, ktoré sa hralo so zápalkami alebo zapaľovačom. Záchranári ošetrili a odviezli do nemocnice okrem chlapčeka aj jeho rodičov. Škody zatiaľ vyčíslené neboli.

V jednej z viničných chatiek v chotári Marcelovej začalo vo štvrtok ráno, krátko po siedmej, horieť. "Išlo to zhora, neviem, ja keď som prišiel, tak už tu boli hasiči a dve sanitky," opísal udalosti sused, Alexander Lakatos.

​Do chatky sa pred necelým rokom presťahovala zo susednej dediny rodina s malými deťmi. Na poschodí sa hral trojročný syn, jeho mladší, ani nie ročný súrodenec spal v postieľke vo vedľajšej miestnosti, keď si zrejme rodičia všimli plamene. "Požiarom bola poškodená horná časť chaty," informoval Peter Tánczos riaditeľ HaZZ Komárno.  "Došlo k vyhoreniu jednej miestnosti, v ktorej sa nachádzalo jedno kreslo a jedna posteľ, ostatné časti neboli požiarom zasiahnuté," dodal Miroslav Zachar, zisťovateľ príčiny požiaru. 

Kým sa otec snažil do príchodu hasičov zahasiť plamene sám, mama vzala obe deti a utekala s nimi na prízemie. Ďalšie z detí bolo v tom čase so starou mamou v prístavbe. "Nič vám neviem povedať, bežala som von a už som len počula volanie o pomoc," povedala stará mama.

"Pri požiari bolo zranené jedno dieťa a dve dospelé osoby, pričom všetky boli odvezené do nemocnice v Komárne," informoval Peter Tánczos. "Záchranári na mieste ošetrili troch ľudí, z toho jedno dieťa. Dieťa a muž utrpeli popáleniny, žena mala zranenú nohu," dodala Alena Krčová, hovorkyňa operačného strediska ZZS. Trojročný chlapec má popálenú ruku a rameno, jeho otec mal rozsiahlejšie popáleniny druhého stupňa a mama si rozrezala nohu. Pravdepodobne sa zranila na skle z okna, keď zachraňovala deti z poschodia.

"Malý vraj niečo podpálil, tak som tu počul. Neviem, asi deku alebo niečo také," povedal sused Lakatos. Susedia tvrdia, že sa chlapča malo na poschodí hrať so zápalkami alebo zapaľovačom. Prečo neboli odložené mimo dosahu malých detí, bude už zrejme otázka, ktorú si musia zodpovedať v prvom rade rodičia. "Príčina požiarom v štádiu šetrenia," dodal riaditeľ HaZZ Komárno.

Hasiči museli zasahovať aj pri požiari obytného domu:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy