Jasno
12°
Bratislava
Servác
13.5.2024
Žena skončila s autom v priekope, nafúkala viac ako dve promile
Zdielať na

Žena skončila s autom v priekope, nafúkala viac ako dve promile

OŽĎANY / Úradníčka pravdepodobne príde o svoje zamestnanie. Po nedeľnej jazde pod vplyvom alkoholu ju obvinili z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Adriana sa s manželom vracala z karu, pravdepodobne domov. Po krátkej jazde skončila v priekope.

Žena si sadla za volant aj napriek tomu, že bola pod vplyvom alkoholu. Pravdepodobne mala namierené domov, do okresu Košice. Ide o desiatky kilometrov. "Vodičke bola nameraná hodnota, ktorá v prepočte predstavuje viac ako 2 promile," uviedla hovorkyňa banskobystrickej krajskej polície Petra Kováčiková. 

Táto žena si sadla za volant aj napriek tomu, že bola pod vplyvom alkoholu. Pravdepodobne mala namierené domov, do okresu Košice, čo sú ale desiatky kilometrov.


Vyštartovala z reštaurácie pri obci Ožďany (okres Rimavská Sobota). Jej jazda sa ale skončila po asi 4 kilometroch, keď nezvládla prejazd tiahlou zákrutou, prešla do protismeru a vbehla do priekopy. Bolo iba šťastím, že sa v hustej premávke s nikým nezrazila. "Vodička utrpela ľahšie zranenia hlavy a po ošetrení bola prevezená na chirurgické oddelenie v Rimavskej Sobote," uviedla hovorkyňa záchrannej skupiny Falck, Katarína Načiniaková. 

Jej 53-ročný manžel zostal sedieť na mieste spolujazdca, z auta ho vyberali hasiči. "Spolujazdec bol bez zranení, avšak za účelom ďalších vyšetrení bol transportovaný do rovnakej nemocnice," dodala Načiniaková. 

Žena vytriezvela v policajnej cele, a keďže nafúkala viac ako jedno promile, obvinili ju z trestného činu. "49 ročnej žene bolo vznesené obvinenie pre prečin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, bola umiestnená do cely predbežného zadržania a vec je riešená v tzv. super rýchlom konaní," dodala policajná hovorkyňa Petra Kováčiková. 

Po tom, ako sudca vyriekol verdikt, ženu prepustili domov. K previneniu sa na kameru vyjadriť nechcela. Poprosila nás, aby sme rešpektovali jej súkromie. "Okresný súd v Rimavskej Sobote vydal trestný rozkaz ktorým uznal vinnou Adrianu K. za čo jej uložil peňažný trest vo výške 800 eur. V prípade, že by bol výkon peňažného trestu úmyselne zmarený jej uložil náhradný trest v trvaní 4 mesiacov," uviedla Nina Spurná, hovorkyňa Krajského súdu v Banskej Bystrici. 

Taktiež prišla o vodičský preukaz. Za volant si nemôže sadnúť najbližšie 2 roky. Rozhodnutie je právoplatné, vinníčka, ani prokurátor sa neodvolali.

Súvisiace články