Polojasno
12°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Žena vypadla na R1 z auta. Šoférka dostala šmyk
Zdielať na

Žena vypadla na R1 z auta. Šoférka dostala šmyk

ŽIAR NAD HRONOM / Počas jazdy po R1 vypadla mladá žena z vozidla. Okrem nej sa v aute viezli dvaja mladí spolujazdci. Vozidlo dostalo šmyk, žena utrpela ľahké zranenia.

Trojčlenná posádka auta sa pred nočnou jazdou na východné Slovensko vôbec nepoznala. Spoločnú cestu v aute 29-ročnej vodičky z Trebišova si dvaja mladí študenti dohodli cez mobilnú aplikáciu. Auto skončilo vo zvodidlách ani nie v polovici cesty. "Šli sme po diaľnici a dostala šmyk, ako sa snažila vyrovnať, tak nás začalo točiť," povedal účastník nehody.

Podľa polície vodička precenila svoje sily. "Podľa doterajšieho objasňovania došlo k dopravnej nehode pravdepodobne v dôsledku toho, že vodička neprispôsobila rýchlosť jazdy svojim schopnostiam," povedala policajná hovorkyňa v Banskej Bystrici Petra Kováčiková.

Po náraze chcel 22-ročný spolujazdec skontrolovať ako sú na tom vodička a 20-ročná študentka, ktorá sedela vzadu. S hrôzou zistil, že jej sedadlo je prázdne. Dievča doplatila na to, že si nezapla bezpečnostný pád. Našli ju ležať uprostred cesty, blížiace sa autá sa jej vyhli na poslednú chvíľu. "Osobe sme poskytli predlekársku pomoc. Po príjazde rýchlej záchrannej pomoci sme ju odovzdali do starostlivosti lekárov," povedal veliteľ zásahu hasičov zo Žiaru nad Hronom Ján Kobelár. 

Podľa doterajšieho objasňovania, k dopravnej nehode došlo tak, že 29-ročná vodička z Trebišova šoférovala osobné motorové vozidlo Mitsubishi po rýchlostnej ceste R1 v smere jazdy Žiar nad Hronom - Zvolen. Na ceste neprispôsobila rýchlosť jazdy svojim schopnostiam, poveternostným podmienkam, stavu a povahe vozovky. "Následne dostala s vozidlom rotačný šmyk, narazila do zvodidiel umiestnených na ľavej strane vozovky a vzápätí ju odrazilo na pravú stranu vozovky, kde s vozidlom zostala stáť na pravej strane na nespevnenej časti mimo vozovku," informuje na sociálnej sieti polícia SR. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy