Jasno
19°
Bratislava
Podnikateľa popravili vo vlastnom dome v prítomnosti malej dcéry. Súd vyniesol rozsudok
Zdielať na

Podnikateľa popravili vo vlastnom dome v prítomnosti malej dcéry. Súd vyniesol rozsudok

BANSKÁ BYSTRICA / V prípade vraždy horehronského podnikateľa Jána Kubašiaka, ktorého popravili v jeho dome v prítomnosti manželky a malej dcéry, vo štvrtok padol ďalší verdikt. Okresný súd v Banskej Bystrici odsúdil bývalého policajta z Brezna, ktorý bol podľa obžaloby sprostredkovateľom lúpežného prepadnutia.

Jeho meno sa začalo v súvislosti s vraždou objavovať niekoľko rokov po brutálnej poprave v Polomke. Potom čo prehovoril jeden z hlavných aktérov lúpeže. O tom, že si prepad za dva milióny korún objednal Igor Šajgal vypovedal bývalý vyšetrovateľ Róbert Petluš, odpykávajúci si 25 ročný trest za vraždu horehronského podnikateľa. Sprostredkovateľom mal byť práve obžalovaný 59-ročný Miroslav. "Nie je to jednoduché spomínať na také veci po takom dlhom čase," uviedla Mária Sihelská, manželka obete. 

​Obžalovaný muž, bývalý policajt z Brezna, si mal najať trojicu okolo Róberta Petluša na získanie dokumentov z trezoru Jána Kubašiaka. On sám to ale v minulosti popieral. Podľa súdu je obžalovaný muž sprostredkovateľom lúpežného prepadnutia a vymeral mu štvorročný trest. "Keď sa on cíti nevinný a valí sa na neho vec, ktorá je pre obyčajného človeka katastrofálna, tak mu jeho psychický stav neumožňuje sa zúčastniť pojednávania," informoval obhajca Ondrej Zachar.

"Obžalovaný bol uznaný vinným v zmysle žalovaného trestného činu so zohľadnením všetkých špecifických okolností vzhľadom na závažnejší spôsob konania," povedal prokurátor Rastislav Remeta. Dvanásť rokov od vraždy padol v prípade ďalší verdikt. Pred mesiacom rovnaký súd odsúdil aj samotného objednávateľa Igora Šajgala, motívom lúpeže boli nezhody v spoločnom biznise. Prepad ale skončil popravou v dome podnikateľa za prítomnosti jeho manželky a vtedy iba 7-ročnej dcéry. Na Šajgala vydali medzinárodný zatýkací rozkaz, pred spravodlivosťou je stále na úteku.

Hasiči museli zasahovať pri podpálených autách. Pozrite si o tom reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy