Oblačno
16°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Nemám peniaze, príďte neskôr, povedal majiteľ obchodu. Zlodeji sa onedlho vrátili
Zdielať na
Krimi

Nemám peniaze, príďte neskôr, povedal majiteľ obchodu. Zlodeji sa onedlho vrátili

CHARLEROI / Najhlúpejší zlodeji v celej krajine. Takú prezývku si vyslúžila skupina zločincov, ktorá sa pokúsila vykradnúť obchod s elektronickými cigaretami v belgickom meste. Ich výkon zachytili priemyselné kamery.

Do obchodu predavača Didiera vtrhla šestica zlodejov, vyzbrojených revolvermi. Muž si však aj vtedy zachoval chladnú hlavu a začal sa s nimi rozprávať. "Neboli to práve najväčší géniovia pod slnkom. Povedal som im - nemôžete spáchať ozbrojenú lúpež o tretej popoludní. Teraz vám dám tak maximálne tisíc euro. Ak sa vrátite neskôr, získate viac," povedal Didiera. 

Zlodeji sa nechali presvedčiť silou argumentov a poslušne odišli preč s tým, že teda prídu neskôr. Didier okamžite privolal pomoc. "Policajti mi tvrdili, že sa určite nevrátia. Že je to nemožné. Ja som im však hovoril, že prídu," pokračoval predavač. Skutočne sa však vrátili, akurát o hodinu skôr, než boli s predavačom dohodnutí a policajti neboli ešte na zásah dostatočne pripravení. Didier teda neváhal a konal. "Vyšiel som z kancelárie a nakričal som na nich, aby si kúpili hodinky. Boli sme dohodnutí na pol siedmu, nie na pol šiestu," vysvetlil. 

Zlodeji teda opäť poslušne odišli. Keď sa o hodinku vrátili po tretíkrát, policajti už zakročili. Na mieste zadržali jedného zo zlodejov. Zvyšným lupičom sa síce podarilo z miesta činu ujsť, napokon ich však zadržali a teraz čelia obvineniu z pokusu o ozbrojenú lúpež.

Pozrite si reportáž o skupine páchateľov, ktorí prepadli dve pošty a s peniazmi sa odfotili:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy