Skoro jasno
20°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Skupina Rómov založila oheň. Ich napomenutie skončilo útokom na policajtov
Zdielať na

Skupina Rómov založila oheň. Ich napomenutie skončilo útokom na policajtov

PEZINOK / Nepríjemný incident sa odohral v Pezinku, kde skupina Rómov založila požiar. Mestskí policajti ich žiadali, aby ho uhasili, ale márne. Incident sa skončil útokom na mužov v uniformách.

"Taký malý ohníček robili lebo jeden mal jeden narodeniny a popíjali pivo," opísala udalosti pani Ľudmila obyvateľka Pezinka. Ľudia, ktorí žijú v okolí, to oznámili na mestskú políciu. "Prijali sme oznam od občana Pezinka, že neznáme osoby založili oheň a šíri sa z neho hustý a štipľavý dym," informoval Igor Štrbík, policajt mestskej polície v Pezinku. 

​Na zásah najprv prišli mestskí policajti a za nimi postupne tri vozidla štátnej polície. "Okamžite sme vyslali hliadku, ktorá oznam preverila a následne riešila v zmysle zákona," povedal Igor Štrbík. Hliadka miestnych vyzvala,aby oheň uhasili. Keď to neurobili odišli preč a zavolali posilu. Avšak po návrate zaútočili miestni na policajtov. "Človek nie je nikdy v bezpečí a to nie je ich pozemok, to je súkromný," dodal Peter, obyvateľ Pezinka. 

​Na záberoch z kamery je vidieť, ako policajti chceli situáciu riešiť, ale nikto ich pokyny nerešpektoval. Policajti cúvali dozadu. "Tí žandári, čo mali poriadok robiť, išli na nás. Nikto nehádzal kamene, kto by hádzal, veď ten veľký pes by nás roztrhal," povedala pani Ľudmila. "V uvedenom prípade boli zo zločinu útoku na verejného činiteľa obvinené dve osoby. V prípade preukázania viny, hrozí trest odňatia slobody na tri až osem rokov," dodala Veronika Slamková, hovorkyňa KR PZ Bratisalva.

Pozrite si aj reportáž o útoku na strednej škole:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy