Jasno
25°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Súd sa opäť zaoberal nehodou Poliakov, pri ktorej zomrel nevinný šofér. Vodič so sťažnosťou nepochodil
Zdielať na

Súd sa opäť zaoberal nehodou Poliakov, pri ktorej zomrel nevinný šofér. Vodič so sťažnosťou nepochodil

ŽILINA / Senát Krajského súdu v Žiline sa znovu zaoberal prípadom pirátskej jazdy troch Poliakov, pri ktorej na Orave zomrel nevinný človek. V stredu bolo na rade rozhodnutie o 42-ročnom Marcinovi. Pri pretekoch luxusných áut čelne narazil do auta, v ktorom zahynul 57-ročný šofér Štefan.

Krátko po nehode Marcina poslal do vyšetrovacej väzby sudca Okresného súdu v Dolnom Kubíne. Poľský vodič podal sťažnosť, s ktorou ale na krajskom súde nepochodil. Hrozí mu až 20 rokov väzenia. "Krajský súd v Žiline na neverejnom zasadnutí zamietol sťažnosť obvineného ako nedôvodnú, väzbu nenahradil ponúknutou peňažnou zárukou ani písomným sľubom obvineného," povedala hovorkyňa Krajského súdu v Žiline Lenka Belavá. 

K nehode došlo ešte koncom septembra v okolí Dolného Kubína. Vodiči luxusných áut veľmi vysokej rýchlosti predbiehali cez plnú čiaru. Nezvládli však manéver a jedno z nich sa čelne zrazilo s osobným autom. Za jeho volantom sedel 57-ročný otec, ktorý na mieste zraneniam podľahol. Polícia už vtedy avizovala, že bude v prípade troch Poliakov, ktorí sa pretekali v luxusných autách, konať nekompromisne. Všetkých ich už obvinili z trestného činu a po dokázaní viny im hrozí trest až do piatich rokov. "Alkohol u vodičov vykonanými dychovými skúškami zistený nebol. U nebohého vodiča bude vykonaná pitva. Policajti 42-ročnému vodičovi Porsche obmedzili osobnú slobodu a predviedli ho na policajný útvar," vyjadril sa po nehode hovorca Radko Moravčík. Hmotná škoda bola predbežne vyčíslená na 35.500 eur.

Pozrite si video. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy