Polojasno
12°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Opitá učiteľka z materskej školy už pozná svoj trest
Zdielať na

Opitá učiteľka z materskej školy už pozná svoj trest

MLYNICA / Peňažný trest vo výške 300 eur a zákaz činnosti na dva roky - tento verdikt si na súde vypočula riaditeľka Materskej školy v obci Mlynica. S vyše jeden a pol promile alkoholu v dychu mala dozerať na takmer 20 maloletých detí. Zo škôlky ju policajti odviezli rovno do policajnej cely.

Riaditeľka materskej školy v obci Mlynica mala na starosti v jedno popoludnie 18 detí vo veku od dvoch do šiestich rokov. Polícia ale obdržala oznámenie, že je pod vplyvom alkoholu, preto to následne išli preskúmať. "Počas kontroly hliadky obvodného oddelenia bola zistená hladina etanolu v jej krvi 0,80 miligramov na liter vydychovaného vzduchu, čo je viac ako 1,5 promile alkoholu. V tomto stave učiteľka mohla ohroziť život a zdravie zverených detí," uviedol Daniel Džobanik, hovorca KR PZ Prešov. 

​Po dychovej skúške s pozitívnym výsledkom muži zákona odviedli riaditeľku zo škôlky rovno na policajné obvodné oddelenie do Popradu. "Poverený príslušník Obvodného oddelenia policajného zboru v Poprade vzniesol obvinenie 52-ročnej žene z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky," informoval Daniel Džobanik.

Riaditeľku policajti následne na slobodu nepustili. Pár hodín po zadržaní sa postavila pred sudcu. "Sudca pre prípravné konanie Okresného súdu Poprad s trestným rozkazom 21. októbra 2018 uznal obvinenú za vinnú z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky," povedala Ivana Petrufová, hovorkyňa KS Prešov. Za prečin uložil sudca obvinenej riaditeľke finančný trest vo výške 300 eur, a zároveň jej uložil trest zákazu činnosti po dobu dvoch rokov. 

Riaditeľka pre rozhodnutie súdu už v škôlke pracovať nemôže. Hoci sa k celej situácii nevyjadrila, jej príbuzný pre TV JOJ povedal, že odcestovala. Vedenie obce sa k prípad vyjadrovať nechce a starosta priznal, že zatiaľ nepozná obsah rozhodnutia súdu. 

pozrite si aj reportáž o učiteľke, ktorá zažalovala mesto:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy