Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Vážna dopravná nehoda. Sanitka po kolízii s autom skončila v poli
Zdielať na

Vážna dopravná nehoda. Sanitka po kolízii s autom skončila v poli

SABINOV / Na východe Slovenska sa v stredu ráno zrazila sanitka s osobným autom. Záchranári išli s majákmi a sirénou k pacientke, ktorá potrebovala pomoc. Zrejme po šmyku do protismeru prešlo auto. V ňom sedela mladá mamička s osemmesačným dieťaťom.

Po zrážke osobného auta so záchrankou, obe vozidlá skončili mimo cestu. V osobnom aute sa viezla mladá žena s dieťaťom, v záchranke zas trojčlenná posádka. "Došlo k dopravnej nehode ambulancie, ktorá premávala so zvukovými a výstražnými svetelnými znameniami smerom na zásah k pacientke," uviedla Ľubica Bajerovská, hovorkyňa košickej záchranky. 

Na ceste sa pri niekoľkých stupňoch nad nulou a rannom daždi šmýkalo. Počasie sa navyše kazdú chvíľu menilo - občas svietli slnko a občas poletoval sneh. "Z nezistených dôvodov prešla vodička osobného motorového vozidla do protismeru, pravdepodobne do šmyku," povedala Ľubica Bajerovská. "Dychová skúška na alkohol bola u vodičky osobného auta, ako aj u vodiča sanitky negatívna," dodal Daniel Džobanik, hovorca KR Pz Prešov. 

​"Pri príchode boli v jednom vozidle zranené dve osoby a v ďalšom vozidle boli tri osoby s ľahšími zraneniami," informoval Radoslav Kormoš, veliteľ zásahu HaZZ Lipany. Všetkých účastníkov nehody previezli záchranári do prešovskej nemocnice. Vrátane vlastných kolegov z havarovanej sanitky. "Traja pacienti boli ošetrení iba ambulantne. Jedna pacientka je hospitalizovaná na oddelení úrazovej chirurgie. Utrpela zlomeninu," povedala Renáta Cenková, hovovrkyňa FNsP v Prešove. 

Kým mladú ženu si v nemocnici nechali, stav dieťaťa si hospitalizáciu nevyžadoval. Obe autá boli po nehode nepojazdné. Na odťahovke skončila aj záchranka a škody nebudú malé. "Hmotné škody na oboch vozidlách presiahli hranicu 31-tisíc eur," dodal Daniel Džobanik.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy