Jasno
12°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Čech sa vyhrážal útokom na škole v Bratislave. Polícii povedal, že šlo o žart
Zdielať na
Krimi

Čech sa vyhrážal útokom na škole v Bratislave. Polícii povedal, že šlo o žart

BRATISLAVA / Počas uplynulého víkendu bola prostredníctvom oficiálnej stránky Policajného zboru na Facebooku prijatá správa od slovenského občana. Obsahom správy bola snímka konverzácie, ktorá sa uskutočnila medzi odosielateľom a českým občanom. Išlo o osoby, ktoré sa nepoznali, no český občan v konverzácii opisoval plány útoku na jednu zo škôl v Bratislave.

Český občan vo vzájomnej konverzácii odoslal slovenskému občanovi správy, v ktorých opisoval plánovaný útok na jednu zo škôl v Bratislave. Taktiež odoslal fotografie strelných zbraní. Charakter snímok naznačoval, že môže ísť o skutočné fotografie odosielateľa a nie fotografie stiahnuté z internetu.

Na základe tejto informácie okamžite začala konať národná protiteroristická jednotka Národnej kriminálnej agentúry v súčinnosti s Odborom počítačovej kriminality Úradu kriminálnej polície Prezídia policajného zboru a českými partnermi. V priebehu niekoľkých hodín polícia občana stotožnila, vypátrala a predviedla ho na policajnú stanicu. Z výsluchu vyplynulo, že išlo z jeho strany o žart a zbrane na záberoch sa používajú na airsoft.

Policajný zbor sa zaoberá každou hrozbou voči svojim občanom. "Žiadame občanov, aby v kontexte útokov rôzneho druhu v zahraničí, nezamestnávali policajtov takýmito žartmi, keďže polícia musí preveriť každú hrozbu. Navyše nie je vylúčené, že osoby budú za takéto žarty znášať trestnoprávnu zodpovednosť," uvádza polícia.

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy