Oblačno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Osemdesiatšesťročnú Barboru prepadol v jej rodinnom dome 17-ročný mladík
Zdielať na

Osemdesiatšesťročnú Barboru prepadol v jej rodinnom dome 17-ročný mladík

TREBIŠOV / Dôchodkyni nastriekal tínedžer do očí doposiaľ neznámu dráždivú látku a pýtal si od nej peniaze. K lúpeži došlo počas dňa v meste Trebišov. Páchateľovi sa podarilo z domu odcudziť veci v hodnote viac ako dvadsať eur a hneď potom sa dal na útek. Zakrátko ale už bol v rukách policajtov.

Do rodinného domu, v ktorom žije sama dôchodkyňa, vošiel nepozvaný hosť. Ženu nepríjemne prekvapil v jednej z izieb. "Bola v špajzi a on prišiel a hneď jej nastriekal niečo do očí," opisuje dcéra prepadnutej Anna. 

"Cez neuzamknuté vchodové dvere vošiel do domu, kde dôchodkyni nastriekal do očí doposiaľ nezistenú dráždivú látku a pýtal od nej peniaze," informuje hovorkyňa košickej polície Jana Mésarová. "Ale peniaze nezobral, lebo mama má odložené," dodáva Anna. 

Lupič ešte pred odchodom prehľadal celý dom, no napokon sa uspokojil aj s mobilným telefónom a dámskou voňavkou. Vystrašená dôchodkyňa hneď potom išla pre pomoc k susedovi, ktorý zalarmoval policajtov.

Trebišovskí policajti podozrivého mladíka krátko po čine zadržali a umiestnili do cely policajného zaistenia. Vyšetrovateľ už dal návrh aj na jeho väzobné stíhanie.

"Zo zločinu lúpeže a prečinu porušovania domovej slobody obvinil 17-ročného Patrika z Trebišova. Za tieto skutky spáchané na chránenej osobe hrozí páchateľovi trest odňatia slobody na sedem až dvanásť rokov, mladistvej osobe sa trestná sadzba znižuje na polovicu," dodáva Mésarová. 

Dôchodkyňa býva na ulici, ktorá susedí s miestnou osadou. S jej obyvateľmi mala pritom nepríjemnú skúsenosť už aj v minulosti.

"Okná jej rozbili. Len hádzali s kameňmi a rozbili," hovorí Anna. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy