Zatiahnuté
11°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Prepad čerpacej stanice so zbraňou a nožom v ruke
Zdielať na

Prepad čerpacej stanice so zbraňou a nožom v ruke

NOVÉ ZÁMKY / Polícia z Nových Zámkov pátra po lupičovi, ktorý si z čerpacej stanice neďaleko Šurian vzal hotovosť a cigarety. Ozbrojený muž sa podľa záberov z kamier správal veľmi suverénne. Ak ste ho spoznali, zavolajte na číslo 158.

O tretej nad ránom prišiel na čerpaciu stanicu pri Šuranoch ozbrojený maskovaný muž. Keď vošiel dovnútra, zamierili si to priamo k predajnému pultu, za ktorým stála zamestnankyňa. Muž v kapucni, s kockovaným šálom cez ústa, držal v jednej ruke strelnú zbraň a v druhej dýku.

Božena Bruchterová, hovorkyňa KR PZ Nitra opisuje situáciu takto: "Na pracovníčku namieril zbraň so slovami „ daj mi peniaze a cigarety“. Žena mu z obavy o život a zdravie vydala finančnú hotovosť a cigarety.

Takto lúpež zachytila bezpečnostná kamera na čerpacej stanici - zábery zverejnila Polícia SR na svojej FB stránke: 

Lupič si odniesol viac ako 650 eur a dokonca si mal vraj vypýtať konkrétnu značku cigariet. Pár minút po tretej už pokojným krokom vychádza z predajne čerpacej stanice smerom k Šuranom.

"Po skutku páchateľ ušiel na neznáme miesto. Pri lúpeži k zraneniu nedošlo," hovorí Božena Bruchterová. 

To, či mal komplica, preveruje polícia. Ak sa aj priviezol k čerpacej stanici autom, musel odparkovať mimo záberu priemyselných kamier, keďže tie zaznamenávajú len areál stanice. Polícia preto dnes prehľadávala aj široké okolie čerpacej stanice. K tomu, či sa našli nejaké stopy, sa zatiaľ nechceli vyjadrovať.

"Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície z Nových Zámkov začal trestné stíhanie vo veci zločinu lúpeže. Polícia po páchateľovi intenzívne pátra," dodala Božena Bruchterová. 

Krádežou hotovosti a cigariet vznikla škoda za viac ako 700 eur, polícia žiada o pomoc pri stotožnení muža na záberoch.

Pozrite si prípad muža, ktorý za lúpež 40 eur môže skončiť vo väzení do konca svojho života:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy