Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Smutný návrat domov. Z Nemecka išiel nabalený, na vlakovej stanici ho okradli a zbili
Zdielať na

Smutný návrat domov. Z Nemecka išiel nabalený, na vlakovej stanici ho okradli a zbili

HUMENNÉ / Po vystúpení na vlakovej stanici v Humennom sa síce z Nemecka vrátil nabalený, no domov k rodine prišiel zbitý a bez vecí. Muža mali okradnúť páchatelia, ktorí sú pre políciu známou firmou.

Muž pracuje v zahraničí. Domov sa vrátil po dlhšom čase. Po tom ako vystúpil na veľkej železničnej stanici v Humennom prišiel o všetko čo mal pri sebe. Manželka okradnutého muža vraví, že neverila vlastným očiam. Zostali mu len šaty, ktoré mal na sebe. "Zbitý prišiel. Jednu celú stranu mal zbitú, spuchnutú. Všetko, okuliare, mobil, tablet, kľúče od bytu, z Nemecka, osobné veci, oblečenie, batoh, deťom niesol cukríky domov," povedala manželka poškodeného. Prišiel aj o bankomatovú kartu, no vďaka trikrát nesprávne zadanému pin kódu peniaze nevybrali.

Podľa zistení polície muža mali okradnúť dvaja mladiství. Humenskí kriminalisti sa o ich konaní dozvedeli pri dokumentovaní inej trestnej veci. Napriek veku sú pre políciu známou firmou.

Ukradnuté veci mal ale speňažiť 26-ročný Patrik. Jeho konanie polícia preveruje ako podozrenie zo spáchania trestného činu podielnictva. Podľa slov manželky okradnutého policajti už tablet našli v záložni. Mal to urobiť ten istý muž, ktorý na stanici okradol aj 28-ročného Lukáša. Pripravil ho o celomesačný zárobok. 

Muž čelí obvineniu z trestného činu krádeže a momentálne je za mrežami. Krátko po spáchaní skutku totiž nastúpil do výkonu trestu pre inú nelegálnu činnosť. Sedí za krádež. Odpykáva si polročný nepodmienečný trest. Pri nových obvineniach mu preto hrozí zvýšený trest. "Obvinenému mužovi v prípade dokázania viny hrozí až trojročné väzenie, nakoľko sa obdobného skutku dopustil aj v predchádzajúcich 24 mesiacoch," povedala policajná hovorkyňa v Prešove Jana Ligdayová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy