Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Kriminalisti zaistili Kočnerovi aj autá. Je možné, že budú skúmať históriu GPS
Zdielať na

Kriminalisti zaistili Kočnerovi aj autá. Je možné, že budú skúmať históriu GPS

BRATISLAVA / Veľký počet policajných zložiek zasahoval začiatkom týždňa v nehnuteľnostiach, ktoré sú spájané s podnikateľom Marianom Kočnerom. Kriminalisti sa zamerali hlavne na menšie elektronické zariadenia, ako sú napríklad mobily, USB kľúče či počítače. Z pozemku si za pomoci nákladných áut odviezli aj dva väčšie kúsky, prešpikované elektronikou.

Išlo o dve luxusné autá, ktoré mal podnikateľ v garáži svojho rodinného domu na Kolibe, ktorý toho času vymenil za celu v Leopoldove. Ešte v utorok počas razie stálo Bentley v garáži. Obe vozidlá, ktoré odtiahli v utorok podvečer policajti z domu Mariana Kočnera, skončili v rukách kriminalistov.

Počas akcie News 2 obsadili kukláči takmer 20 objektov na viacerých miestach Slovenska. S Marianom Kočnerom priamo z Leopoldova prišli do rodinného domu v Bernolákove. Ten sa ale odmietol domových prehliadok zúčastniť. Dom na Kolibe, kde parkoval Bentley a Mercedes, prehľadali už bez jeho prítomnosti.

Podľa zdroja blízkeho vyšetrovaniu odviezli z jeho domu okrem Bentley a iných elektronických vecí aj jeho druhé auto. Obe mali skončiť v Rišňovciach na záchytnom parkovisku pre zaistené autá. Jednou z možností, ktoré budú skúmať odborníci z kriminalisticko-expertízneho ústavu by mohli byť aj záznamy, ktoré sú uložené v zabudovaných počítačoch áut. "Všetky prémiové značky luxusnejšie v podstate ponúkajú buď podľa kľúča alebo softvéru, kde sa auto nachádza, koľko má v nádrži, všetko, čo je na palubovke. Má to síce aj efekt pomoci, ale dá sa aj vypátrať, kde sa to auto pohybovalo," povedal Roman Danihel. 

Polícia vzhľadom k prebiehajúcemu vyšetrovaniu nemohla konkretizovať, čo z domu odviezli a kam autá odviezli a prečo. "Vykonali sme viacero prehliadok u konkrétnej osoby a to v súvislosti s násilnou trestnou činnosťou, no viac informácii teraz nemôžeme poskytnúť," uviedol hovorca prezídia policajného zboru Michal Slivka. 

Experti by sa teda mohli zamerať hlavne na zabudovaný navigačný systém v aute, teda na históriu jázd, ktoré sú uložené v systéme. "V podstate vedia od jednotlivých fabrík, síce majú softvéry uzavreté, ale pre štátne inštitúcie sú povinné poskytnúť jednotlivé údaje zo svojich databáz. Vedia si vylustrovať, kde sa auto pohybovalo, kde jazdilo, v podstate jeho históriu," dodal Danihel. 

Takto policajti odvážali Kočnerove Bentley. Pozrite si exkluzívne zábery:​

Súvisiace články

Najčítanejšie správy