Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Na stretnutie s kamarátkou neprišla. Ženu museli z bytu zachrániť hasiči
Zdielať na

Na stretnutie s kamarátkou neprišla. Ženu museli z bytu zachrániť hasiči

PREŠOV / Na najväčšom prešovskom sídlisku v stredu podvečer zasahovali hasiči s plošinou. Do bytu sa museli dostať cez okno. Jeho majiteľka bola zamknutá za bezpečnostnými dverami. Staršia žena doma spadla a nevedela sa sama postaviť.

Hasiči a záchranári zasahovali na sídlisku Sekčov. Hasiči s obrovskou plošinou sa pokúšali dostať do bytu na štvrtom poschodí. Jeho majiteľka sa mala vonku stretnúť s kamarátkou, no neprišla. Keď sa jej dovolala, zistila, že potrebuje pomoc. V byte zakopla a spadla. "Zvykla zavolať. Keď som jej volala plakala, že leží na zemi," vyjadrila sa kamarátka ženy.  

Po tom ako spadla, nebola schopná sa postaviť. Dvere boli zamknuté a ona bola doma sama. "Po príjazde hasiči zistili, že žena sa nachádza za zamknutými dverami, komunikuje ale nie je schopná prísť ku dverám," uviedol hovorca hasičov Peter Kovalík. Aj keď by s technikou dokázali prekonať aj dvere rozhodli sa napokon dostať do bytu bez spôsobenia škôd, cez otvorené okno. "Keďže dvere boli bezpečnostné, rozhodli sa správne, že vnikli do bytu cez okno," dodal Kovalík. 

Záchranná akcia dopadla úspešne. Po tom, ako sa hasiči dostali do bytu otvorili dvere z vnútornej strany a majiteľku odovzdali do rúk zdravotníkov. "Záchranári ošetrili ženu s hypertenziou po páde v byte. Prevoz do nemocnice ale odmietla," poznamenala hovorkyňa operačného strediska záchranárov Alena Krčová. 

Pozrite si reportáž o tom, ako hasiči zachránili dom:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy