Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Po dome profesionálneho vojaka pobehovali zlodeji. Jedného zadržal sám
Zdielať na

Po dome profesionálneho vojaka pobehovali zlodeji. Jedného zadržal sám

PREŠOV / Majiteľa rodinného domu v Prešove v noci zobudili nezvyčajné zvuky. A mal správne tušenie - v jeho dome mu pobehovali zlodeji. Profesionálny vojak sa nezľakol a jedného z páchateľov zadržal on sám, ďalších dvoch zaistila polícia.

Stalo sa to uprostred noci, na jednej z prešovských ulíc. Keď sa do jedného z rodinných domov vlámali cudzí ľudia. Bola to nečakaná nočná návšteva. Obyvatelia domu sa ešte teraz z toho nevedia spamätať. Dom, ktorý rekonštruujú, zrejme padol do oka trojici mladých mužov. Niektorí z nich sa po ňom uprostred noci prechádzali akoby boli doma. Jednu zo stôp zaistili policajti pred dverami do spálne.

"Ja keď som vstala a pozerala sa, stopa bola pred synovou spálňou," hovorí majiteľka domu.  Na nezvyčajné zvuky sa ako prvý zobudil majiteľ, inak profesionálny vojak, ktorý jedného z nočných návštevníkov vlastnoručne chytil. V dome spolu s ním čakali na príchod policajtov.

"Ja som sa zobudila na veľký rachot, stál tam manžel a nejaký cudzí človek," pokračuje majiteľka bytu. 

Na otázku, čo tu robí, mal v skutku zaujímavú výhovorku. Vraj do domu len zablúdil. Hliadkam pohotovostnej motorizovanej jednotky trvalo len chvíľu a neďaleko domu dolapili ďalších dvoch podozrivých mužov.

Pri plote domu ostala po nečakanej nočnej návšteve fľaša toluénu. Trojica podozrivých mužov skončila v putách a potom na polícii. Miestni sa po tomto nočnom incidente netaja, že majú strach.

"Vzhľadom k tomu, aby nedošlo k zmareniu vyšetrovania, polícia nateraz nebude poskytovať bližšie informácie. Môžeme len potvrdiť, že preverujeme podozrenie z trestného činu porušovania domovej slobody,“ informuje hovorkyňa prešovskej polície Jana Ligdayová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy