Polojasno
13°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Cyklista nemal šancu na prežitie. Jeho telo odhodilo do priekopy
Zdielať na

Cyklista nemal šancu na prežitie. Jeho telo odhodilo do priekopy

VEĽKÁ MAŇA/TRÁVNICA / Na ceste medzi Veľkou Maňou a Trávnicou zrazil 29-ročný vodič cyklistu. Údajne ho zachytil vo vysokej rýchlosti. Štyridsaťsedemročný muž zo Šurian nemal žiadnu šancu prežiť.

Nehoda sa stala na rovnom úseku cesty, vodič terénneho auta smeroval z Veľkej Mane do Trávnice. V tej chvíli po kraji cesty prechádzal aj 47-ročný cyklista. Vodič, zrejme vo vysokej rýchlosti do neho zozadu vrazil. Po náraze bicykel skončil na kapote a telo muža odhodilo do priekopy. "Vodič pravdepodobne neprispôsobil rýchlosť jazdy," informovala policajná hovorkyňa Božena Bruchterová. 

Naše informácie hovoria o tom, že brzdná dráha terénneho vozidla mala až okolo 70 metrov. Aj napriek okamžitej pomoci svedkov a neskor záchranárov, cyklistovi už pomôcť nedokázali. Zrazený muž mal na hlave aj prilbu a na sebe cyklistické oblečenie. "Išlo o drvivé poranenia, respektíve o polytraumu, Bližšie informácie budeme vedieť po vykonaní pitvy," uviedol súdny lekár Rastislav Rozboril. 

Vodič bol po nehode údajne v šoku a nevedel presne povedať čo sa stalo. "Vodič sa podrobil dychovej skúške na alkohol, výsledok bol negatívny," pokračovala Bruchterová. Okolnosti zrážky sú v štádiu vyšetrovania. K nehode bol pribraný aj znalec z odboru dopravy. Polícia už začala trestné stíhanie pre prečin usmrtenia. 

Pozrite si reportáž o nehode, ktorá sa stala na priechode. Zrazil ženu aj s dieťaťom v kočíku: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy