Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Žena našla v rokline vrece so psami, niekto ich tam hodil
Zdielať na

Žena našla v rokline vrece so psami, niekto ich tam hodil

NEDOŽERY BREZANY / Otrasný pohľad sa naskytol obyvateľom obce Nedožery Brezany v prievidzkom okrese v lese nad dedinou. Našli tam dvoch psov, ktorých niekto strčil do igelitového vreca a vyhodil. Pravdepodobne tak urobil ešte kým žili. Jeden pes sa z igelitu dostal von, druhý zahynul. Pes, ktorý prežil, ho strážil. Bol ale hladný, tak ho začal jesť.

"Bolo špinavo vyhodené v plastovom vreci na konci dediny," uviedla Zuzana Miháliková. "Jeden pes bol vo vreci zahrabaný, len hlava mu trčala. Tento pri ňom sedel, nechcel sa ani pohnúť," dodala Zuzana Miháliková. Žena, ktorý psov našla podľa vlastných slov takmer skolabovala. Na to, čo uvidela tak ľahko nezabudne. "Bol v štádiu rozkladu. Ten druhý psík ho požieral, bolo to hnusné," hovorí Dušana Pekárová, ktorá psov našla.

Jednému zo psov už pomôcť nedokázali. Druhého okamžite odviezli k veterinárovi. "Nedokázal sa udržať na nohách, bol dehydrovaný, odpadával," hovorí Zuzana Miháliková.

Ľudia, ktorí psov našli, sa pustili do pátrania po ich majiteľovi. Chcú zistiť, kto ich do lesa vyhodil. "Na tiesňovú linku bol nahlásený uhynutý pes. Prípadom sa už zaoberajú policajti z obvodného oddelenia v Nitrianskom Pravne," uviedla hovorkyňa trenčianskej krajskej polície Elena Antalová. "Podľa nás tie psíky boli obidva dané do igelitu, zhodené do rokliny a poslané na smrť. Jeden sa ale z toho vyhrabal," hovorí nálezkyňa Dušana Pekárová.

"Ja by som tým ľuďom urobila to isté. Tiež ich dať do sáčku a hodiť do rokliny," dodáva Dušana. Jeden zo psov mal obrovské šťastie a prežil. Teraz mu hľadajú novú rodinu. "Bude zaočkovaný a ponúknutý na adopciu," dodáva Zuzana Miháliková.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy