Polojasno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Nočný zásah policajtov. Opitý kamionista jazdil na D1 v protismere
Zdielať na

Nočný zásah policajtov. Opitý kamionista jazdil na D1 v protismere

Archívna reportáž

BRATISLAVA / Policajti diaľničného oddelenia preverovali v stredu večer oznámenia od občanov, na základe ktorých mal po diaľnici D1 jazdiť kamión v protismere. Následne kamión zastavili a po vykonaní dychovej skúšky odviedli vodiča na príslušné policajné oddelenie.

Opitý kamionista jazdil v stredu večer v protismere po diaľnici D1 v Bratislave. Policajtov na to upozornili vodiči. "Vďaka občanom, ktorí v takejto situácii správne zareagovali a kontaktovali políciu, mohli policajti promptne prijať opatrenia na jej riešenie," uviedla Veronika Slamková, hovorkyňa KR PZ Bratislava. Privolaná hliadka kamión Mercedes Benz spozorovala na úrovni zjazdu na Domkársku ulicu a následne sa presunula cez kruhový objazd do smeru jazdy kamióna.

Vodič kamióna výzvy na zastavenie nerešpektoval a svojou nebezpečnou jazdou naďalej ohrozoval ostatných účastníkov cestnej premávky. Policajti kamión predbehli a služobným vozidlom mu zablokovali cestu. "To je zbraň, neriadená strela, veď mal za sebou niekoľko ton nákladu a keď predpokladáme, že išiel okolo 100 kilometrov za hodinu, tak ďakujem. Ešte šťastie, že sa nikomu nič nestalo," povedal dopravný konzultant Maroš Palesch. 

Vodičovi dali ihneď na diaľnici fúkať a záhada, ako sa dostal do protismeru a ignoroval výzvy polície bola vyriešená. Dokonca si podľa informácií TV JOJ myslel, že sa nachádza v Prešove. Čo je od bratislavského obchvatu asi 400 kilometrov. Šofér totiž nafúkal skoro 2 promile. Policajti mu na mieste zobrali vodičák a skončil v policajnej cele. "Na základe zabezpečenej dôkaznej situácie následne vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave II vzniesol 55-ročnému Alexandrovi M. z okresu Bardejov obvinenie z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky," dodala Veronika Slamková.

​Celá vec sa rieši v takzvanom superrýchlom konaní. V prípade preukázania viny hrozí šoférovi 2 až 5 rokov za mrežami.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy