Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Po 10 rokoch padlo v kauze Rýpal trestné oznámenie. Sestra nezvestného novinára prehovorila
Zdielať na

Po 10 rokoch padlo v kauze Rýpal trestné oznámenie. Sestra nezvestného novinára prehovorila

RAJEC/NITRA / Sestra 10 rokov nezvestného novinára Pavla Rýpala - Iveta, uverejnila v pondelok večer na sociálnej sieti veľmi smutný status. Lúči sa v ňom so svojim bratom a píše, že vie, že ho zavraždili. Pre TV JOJ neskôr povedala aj podrobnosti o okolnostiach jeho zmiznutia.

Rovnako ako Ján Kuciak, aj Pavol Rýpal sa ako investigatívny novinár venoval háklivým kauzám, aj z prostredia mafie. Podľa Ivetiných slov, rozdiel je v tom, že Jána nechali na výstrahu na mieste vraždy a Pavla upratali bez stopy.

"Polícia pracuje s určitým okruhom informácií, ktoré momentálne preverujeme. Nebudeme ich však bližšie špecifikovať," prezradila opatrne policajná hovorkyňa Denisa Baloghová. 

Sestra nezvestného v stredu pre TV JOJ povedala, že v tejto súvislosti už bolo podané aj trestné oznámenie na konkrétneho páchateľa na Krajskej prokuratäre v Nitre a telefonicky naznačila aj niektoré konkrétnosti, ktoré vie o údajnej Paľovej smrti.

"Už som chcela, aby všetci Paľovi známi a priatelia, ktorí sa na neho pýtali celých 10 rokov, aby sa dozvedeli, že Paľko už nie je medzi živými. Viem, že Paľko sedel v bare, rozprával sa s nejakou svedkyňou, ktorá potom vypovedala, že Paľo povedal, že keď vyjde von a chytia ho, tak je mŕtvy," povedala s tým, že podľa všetkého ho naozaj chytili a odviezli smerom na Zázrivú a viac o ňom už nebolo počuť. 

Pozrite si súvisiacu archívnu reportáž: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy