Zatiahnuté
Bratislava
Rudolf
17.4.2024
Polícia obvinila vnuka (18) z pokusu o vraždu. Dobitú babku našli v dome
Zdielať na

Polícia obvinila vnuka (18) z pokusu o vraždu. Dobitú babku našli v dome

Archívna reportáž

LÚKY / Brutálny útok na 74-ročnú ženu v rodinnom dome v Michalovskom okrese mal zrejme na svedomí jej 18-ročný vnuk. Dôvodom mali byť peniaze. Po útoku dokonca mladík pustil plyn pri bezvládnom tele babky a z miesta odišiel. Žena akoby zázrakom prežila, ale utrpela ťažkú ujmu na zdraví.

Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach v nedeľu z obzvlášť závažného zločinu vraždy v štádiu pokusu obvinil 18-ročného Jána, ktorý je vnukom dobitej 74-ročnej ženy.

K útoku došlo v sobotu v noci v obci Lúčky. Dôchodkyňa odmietla vnukovi vydať peniaze a tak ju podľa polície opakovane udrel do hlavy a ukradol jej 240 eur. ​

Brutálny útok

"V bezvládnom stave ju nechal ležať v komore rodinného domu, a predtým, ako z miesta činu odišiel, s úmyslom ženu usmrtiť pustil plyn z propánbutánovej fľaše, ktorá sa nachádzala v blízkosti poškodenej ženy," informovala policajná hovorkyňa Lenka Ivanová. Podľa predbežnej lekárskej správy spôsobil 74-ročnej žene ťažkú ujmu na zdraví.

Obvineného Jána umiestnili do cely policajného zaistenia s podnetom na jeho väzobné stíhanie. "V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na 20 až 25 rokov alebo trest odňatia slobody na doživotie," dodáva Ivanová. 

Pripravený príbeh

Ján policajtom najskôr tvrdil, že ráno, keď sa vrátil domov, našiel vylomené dvere a po okolí cítil zápach plynu. Jeho babka v tom čase bezvládne ležala v dome a bola celá od krvi. "Sme vyslali záchrannú službu k pacientke s náhlym zastavením obehu. Po úspešnej kardio pomunálnej resuscitácií bola v umelom spánku prevezená do nemocnice v Michalovciach," informovala hovorkyňa záchranárov Alenka Krčová. Do rodinného domu zamierilo množstvo policajtov, ktorí ohavný prípad začali vyšetrovať. 

Problematická minulosť

Žena bývala v dome len so svojím vnukom. Ten sa mal pred časom vrátiť z reedukačného centra a odvtedy je pri nej. Vzťah, ktorý medzi sebou mali ale nebol podľa jeho strýka práve najlepší. "Oni sa stále hádali pre peniaze, lebo mama mu nechcela dávať a on chcel na cigarety," povedal syn napadnutej ženy. Dôchodkyňu mali v pondelok lekári preberať z umelého spánku.

Pozrite si reportáž o prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy