Jasno
12°
Bratislava
Marek
25.4.2024
VIDEO: Dramatický odchyt mamby zelenej. Použili na ňu aj metlu
Zdielať na

VIDEO: Dramatický odchyt mamby zelenej. Použili na ňu aj metlu

PRAHA / Policajti zverejnili dramatické video odchytu smrteľne jedovatej mamby zelenej, ktorá uštipla mladú ženu z Prahy. Chovateľka, ktorá nemala na chov hada žiadne povolenie, je stále v nemocnici v kritickom stave.

Policajti zalarmovali dvoch odborníkov na odchyt hadov po tom, čo si mambu zelenú všimli ľudia na strome. Pracovník zoo Praha skúša dvojmetrového hada zachytiť metlou, tá mu ale niekoľkokrát vykĺzla a skoro ho uhryzla. "Na miesto vyrazili policajti spolu s kriminalistami, ktorí miesto zaistili," uviedol policajný hovorca Jan Daněk. 

Neskôr prišiel na rad cestovateľ a chovateľ hadov Tomáš Bublík. V špeciálnych rukaviciach hada rýchlo chytil pri hlave a úspešne ho vložil do špeciálne pripraveného boxu. "Či umrie na následky, alebo zlý stav je všetko špekulácia. Postarám sa o to, aby bol had v poriadku," poznamenal hereptológ Bublík. 

Mamba zelená sa plazila veľký kus cesty, pričom podľa niektorých chovateľov by mal byť už dávno po takej dlhej trase mŕtvy. Dôvodom mala byť najmä zima, nedostatok jedla, veľký stres pri uštipnutí ženy a následne pátranie kriminalistov. Po niekoľkým stovkách metrov sa had uvelebil na strome, pričom zrejme musel prejsť aj záhradou slávneho herca Donutila. 

Mamba je teraz v opatere chovateľa a cestovateľa Bublíkam zoo Praha by mala o neho zrejme záujem. Polícia stále skúma príčinu, prečo si žena takéhoto hada zabezpečila. "Pracujeme s verziou, že žena bola uštipnutá úmyselne a týmto spôsobom chcela spáchať samovraždu. Verzii, že čo sa stalo môže byť mnoho," dodal policajný hovorca. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy