Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Jeden ostane za mrežami, dvoch budú stíhať na slobode. Súd rozhodoval o poľských cestných pirátoch
Zdielať na

Jeden ostane za mrežami, dvoch budú stíhať na slobode. Súd rozhodoval o poľských cestných pirátoch

BRATISLAVA / Organizátor Lukász z Polska vyzýva automobilových nadšencov na šialenú jazdu na luxusných autách počas víkendu. Táto bezohľadná adrenalínová jazda však končí pri Dolnom Kubíne smrťou nevinného oprotiidúceho šoféra z Oravy. Päťdesiatsedemročného muža vo štvrtok pochovali v Oravskom Podzámku. Pohreb organizoval 21-ročný syn, ktorý so svojou mamou sedel v aute smrti. Tá utrpela pri kolízii ťažké zranenie. Poliaci sa za svojich krajanov na sociálnych sieťach hanbia. Na pojednávanie prišlo veľa poľských novinárov.

​V luxusných vozidlách cestní piráti predbiehali na plnej čiare. Posledný čelne vrazí do oprotiidúceho auta, v ktorom sedel 57-ročný Oravčan s rodinou. Ten pri prevoze do nemocnice zomrel.

Všetci traja adrenalínoví vodiči sú dobre známi poľským policajtom. Podľa hovorcu poľskej polície Mariusza Ciarku boli veľakrát prichytení pri prekročení rýchlosti. Poliakovi, ktorý jazdil na Porsche, hrozí 5-ročné väzenie.

Adam je mladík, ktorý jazdil na Ferrari. Prešiel na plnej čiare, ale už sa nestihol zaradiť. Zozadu do neho vpálilo Porsche. "Je to syn podnikateľa z Poznani," povedal Tomasz Batora z Gazety Wyborczy. 

"Došlo k nahradeniu väzby, peňažnou zárukou, so súhlasom matky obvineného. Zložila matka obvineného vo výške 20 tisíc eur. Bol nariadený dohľad probačného úradníka a tento bol ponechaný na slobode," povedal sudca Okresného súdu v Dolnom Kubíne. 

Na súde bol aj obvinený Lukasz, udajný organizátor pretekov. Lukasz išiel na Mercedese ako prvý a pri predbiehaní na plnej čiare sa stihol zaradiť.

"Lukasz publikoval články na motoristickom portáli, nie na motoristickom, skor reklamovom. Jednej z firiem, ktorá sa zaujímajú o luxusné autá. Tieto články slúžia na promo a predaj," rozpráva Batora. "Ďalší obvinený Lukáš, sa neberie do väzby a bol prepustený," povedal sudca v Dolnom Kubíne. 

Na mieste nehody mu policajti dali už pokutu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy