Jasno
15°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Na budovu plnú zamestnancov sa zrútil strom. Majiteľ obviňuje mesto
Zdielať na

Na budovu plnú zamestnancov sa zrútil strom. Majiteľ obviňuje mesto

POPRAD / Jeden podpis úradníka mohol všetko zachrániť. Tvrdí to majiteľ budovy, na ktorú v stredu popoludní spadol veľký strom. Žiadal povolenie na výrub stromu, lenže od mesta ho nedostal. K incidentu došlo v mestskej časti Kvetnica a škody pravdepodobne dosiahnu 80-tisíc eur.

​V budove, na ktorú spadol strom sa nachádzali ľudia. Jeden z konárov prepichol aj strechu a dostal sa dovnútra. V priestoroch archívu, kde sa konár dostal, našťastie nikto nebol. Na miesto boli privolaní hasiči, ktorí odstraňovali vzniknuté škody. "Musíme dávať pozor, aby sme sa z tej šikmej strechy nezošmykli," poznamenal Peter Polóny, veliteľ zásahu Okresného riaditeľstva Hasičského zboru v Poprade.   Majitelia sú nešťastní a nahnevaní, už rok totiž riešia výrub stromov v blízkosti. Získali všetky povolenia na výrub, okrem toho od mesta. 

"Už pred rokom sme žiadali pozemkový fond o povolenie na výrub týchto stromov," poznamenal majiteľ budovy Ladislav Karkus. Po takmer roku dostal od pozemkového fondu teda povolenie n výrub, no s prácami začať nemohol. Po odkázaní na mesto Poprad, prišla negatívna odpoveď. "Koncom augusta prišla žiadosť o výrub, následne sme požiadali o jej doplnenie. Na tejto žiadosti sa teda pracuje," uviedol hovorca mesta Marián Galajda.  

Majiteľ sa vyjadril, že mesto našlo nájomcu, ktorý mal prenajatý kúsok pozemku. Od jeho súhlasu malo závisieť začatie výrubu. "My máme pozemky na parcele C, on má na parcele číslo E. Vôbec nesúvislé, je to od nás ďaleko," vysvetlil. Podľa neho by sa tak dalo škode predísť, keby povolenie z mesta dostali. Škoda po páde stromu bola zatiaľ vyčíslené až na 80 tisíc eur. Vo veci tak podali trestné oznámenie. 

Pozrite si reportáž o dome, ktorý sa dostal do plameňov:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy