Jasno
13°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Advokátka Zoltána A. pre TV JOJ poprela, že by potvrdila to, že jej klient označil Kočnera za objednávateľa vraždy
Zdielať na

Advokátka Zoltána A. pre TV JOJ poprela, že by potvrdila to, že jej klient označil Kočnera za objednávateľa vraždy

Archívna reportáž

BRATISLAVA / Vraždu Jána Kuciaka si mal objednať podnikateľ Marian Kočner, svedčí jeden z obvinených, Zoltán A. Napísal to vo večerných hodinách Denník N, ktorý sa odvoláva na zdroje z prostredia vyšetrovania.

Denník N tvrdí, že zdroje z prostredia vyšetrovania potvrdili, že obvinený podnikateľ z Komárna, Zoltán A. vypovedal, že vraždu si objednal Marián Kočner. Toho v utorok policajná eskorta previezla z bratislavského Justičného paláca do väznice v Leopoldove. Tento krok zaskočil Kočnerových advokátov, jeden z nich sa vyjadril, že o dôvodoch prevozu svojho klienta nebol informovaný.

Zoltan A. vo svojej výpovedi, podľa denníka N uviedol, že to, že si vraždu objednal Kočner, mu povedala Alena Zs., ktorá sa s objednávkou obrátila na neho.

Podľa televízie Markíza potvrdila advokátka Zoltána A. medializované informácie, že jej klient označil Mariana Kočnera za objednávateľa vraždy Jána Kuciaka.

Advokátka to poprela

Televízii JOJ sa podarilo skontaktovať s Líviou Kňažíkovou. Podľa advokátky Zoltána A., Lívie Kňažíkovej vyjadrenia, ktoré zverejnila televízia Markíza, nie sú pravdivé. Advokátka obvineného Zoltána A. povedala pre televíziu JOJ, že sa sa voči nim ohradzuje. Tvrdí, že nikdy nepovedala, že jej klient spolupracuje s vyšetrovacím tímom a nepotvrdila, že Zoltán A. označil Mariana Kočnera za objednávateľa vraždy Jána Kuciaka. V krátkom telefonickom rozhovore mená ako Kočner a Alena Zs. vôbec nezazneli. "Vyslovene popieram, že by som mala takéto informácie podať," uviedla Kňažíková. 

S vyšetrovateľmi zatiaľ ako jediný spolupracuje obvinený podnikateľ Zoltán A. Podľa informácií TV JOJ už k tomu má ale smerovať aj Alena Zs. "To nechcem nijakým spôsobom komentovať," uviedol advokát rodiny Jána Kuciaka Daniel Lipšic.

Podnikateľ Zoltán A. mal byť podľa dozorujúceho prokurátora sprostredkovateľom medzi objednávateľkou Alenou Zs. a strelcom Tomášom S. 

Zoltán A. má veľké dlhy. Potvrdila ich aj Finančná správa SR. "U tohto daňového subjektu vedieme daňové exekučné konanie," uviedla hovorkyňa Finančnej správy Ivana Skokanová. Má ísť o škodu viac ako 133 000 eur., pritom Zoltán A. má čeliť aj obvineniu z podvodu a 20-tisícový dlh mu podľa prokuratúry odpustila aj Alena Z. obvinená z úkladnej vraždy účastníctvom. 

Mariána Kočnera nečakane previezli do Leopoldova, oficiálne z organizačných dôvodov:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy