Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Cigareta spôsobila požiar, ktorý pripravil o život ženu
Zdielať na

Cigareta spôsobila požiar, ktorý pripravil o život ženu

Archívna reportáž

KOŠARISKÁ PRI MYJAVE / Keď sa 70-ročný Branislav z Košarísk pri Myjave v noci zobudil na štipľavý zápach dymu, vedel, že je zle. Horelo vo vedľajšom dome, v ktorom spala jeho družka. Utekal jej na pomoc, no ženu už našiel len bezvládne ležať na posteli.

Nešťastie sa stalo v tomto staršom rodinnom dome v obci Košariská 62-ročná Jana od večera popíjala alkohol, tak ako to mala vraj často vo zvyku. Jej druh, žijúci vo vedľajšom dome, ju bol ešte pred spaním skontrolovať. Netušil, že živú ju vidí naposledy.

Branislav Miko, druh nebohej vraví: "Spávali sme dole v novom dome, keď bola napitá, tu som ju dal, tam spala, išiel som ju pozrieť o polnoci, ešte bola v poriadku, zhasni svetlo, fajčila. Už dofajčila."

V miestnosti, v ktorej žena spala, začalo v noci horieť. Žiaľ, keď sa jej druh zobudil a vbehol do domu, bolo už neskoro.

"62-ročná Jana ležala na posteli a už nejavila známky života," hovorí Elena Antalová, hovorkyňa KR PZ v Trenčíne.

Muž bezvládnu družku vyniesol von, no pomôcť sa jej už nedalo. Privolaný lekár skonštatoval smrť.

"Bola v podnapitom stave poriadne a bol tam nekontrolovaný oheň, ona bola ohorená aj sa nadýchala splodín, " hovorí ohliadajúci lekár.

Práve fajčenie sa zrejme stalo žene osudným. Posteľ, na ktorej spala sa vznietila ako prvá. V zatvorenej izbe sa spolu s ňou udusili aj pes a dve mačky.

Elena Antalová dodáva: "Podľa doterajších zistení požiar v dome vznikol z cigaretového ohorku."

Ľahnúť si do postele s horiacou cigaretou je vrcholne nebezpečné a často vedie k tragédii:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy