Zatiahnuté
11°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Prepad pošty skončil výstrelmi. Polícia po páchateľoch pátra
Zdielať na

Prepad pošty skončil výstrelmi. Polícia po páchateľoch pátra

VODERADY / V okolí Trnavy sa rozbehlo rozsiahle policajné pátranie po páchateľoch, ktorí majú byť za lúpežou na pošte. Podľa polície pravdepodobne dvaja ozbrojení, maskovaní páchatelia využili moment, keď pracovníčky prichádzali do práce. Páchatelia si odniesli viac ako 8 tisíc eur.

​K lúpeži došlo v stredu ráno krátko pred siedmou hodinou ráno v obci Voderady. Podľa polície ide pravdepodobne o dvoch páchateľov, ktorí boli ozbrojení, maskovaní a využili moment, keď pracovníčky prichádzali do práce. Prekvapeným ženám potom vo vnútri pošty mali do tváre nastriekať slzotvorný plyn, zamknúť ich a vylúpiť trezor. "Zamestnankyne pošty pod hrozbou použitia zbrane vydali 2 páchateľom hotovosť viac ako 8 tisíc eur," uviedla hovorkyňa Slovenskej pošty Martina Macková. 

Na miesto bola okamžite privolaná policajná hliadka. Na páchateľov museli použiť aj tri varovné výstrely do vzduchu. "Páchatelia v zápätí odišli autom, ktoré bolo následne nájdené v obci Jelka," vysvetlila policajná hovorkyňa Martina Kredatusová. 

Obe pracovníčky pošty ošetrili privolaní záchranári a následne ich previezli do trnavskej nemocnice. Ženy sú našťastie v poriadku.  "Pošta vo Voderadoch je až do skončenia procesných úkonov súvisiacich s vyšetrovaním pre verejnosť zatvorená," dodala hovorkyňa pošty.  Do pátrania nasadili desiatky policajtov. Nad obcou dokonca lietal aj vrtuľník. Policajný zásah videli aj niektorí obyvatelia obce. Polícia auto, na ktorom partia ušla zaistila. No po páchateľoch stále pátra.

Pozrite si reportáž o zlodejoch, ktorí ukradli náradie hasičom:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy