Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Po Čižnárovej tlačovke zostali nezodpovedané otázky
Zdielať na

Po Čižnárovej tlačovke zostali nezodpovedané otázky

BRATISLAVA / Generálny prokurátor Jaromír Čižnár v pondelok zverejnil podrobnosti o vražde Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej. V prípade ostáva mnoho nezodpovedaných otázok.

Prokuratúra podrobne informovala o poprave, ako aj úlohách jednotlivých možných páchateľov. Zároveň upozornila, že vyšetrovanie je stále na začiatku a na niektoré odpovede si budeme musieť ešte počkať.

Dozorujúci prokurátori Špeciálnej prokuratúry odokryli schému, na ktorej konci bola smrť dvoch mladých ľudí.

V prípade ostáva niekoľko nezodpovedaných otázok. Či sa štvorica obvinených navzájom poznala. Či Zoltán A., ktorý sa rozhodol spolupracovať, môže vniesť viac svetla do pozadia prípadu. Kedy si objednávku objednali. Či je suma 70 tisíc eur konečná. Kde Alena Zs. peniaze vzala. A v neposlednom rade, kto bol strojcom popravy, ktorému tak záležalo, aby Ján Kuciak nebol naďalej medzi živými.

"Určite polícia pracuje na odhaľovaní všetkých možných nitiek, ktoré v konečnom dôsledku viedli k dôsledku úkladnej vraždy. Pri objednávateľovi sa v zásade musí predpokladať aj určitý záujem. Určitý motív, prečo tak konal," informuje expertka na trestné právo Lucia Kurilovská. 

"Aj prokuratúra aj policajti si v tejto etape vyšetrovania musia veľmi precízne zvážiť, čo zverejnia," vysvetlil bývalý vyšetrovateľ Peter Vačok. Vačok si je zároveň istý, že vyšetrovatelia disponujú aj ďalšími informáciami, no tie zatiaľ nepatria na verejnosť.

"Keby aj zverejňovali viac, asi by to tomu dokazovaniu ublížilo. Niektoré veci v určitej etape musia ostať utajené," dodáva Vačok. Polícia pri domových prehliadkach zaistila 570 stôp. Medzi nimi aj náboj so stopami, ktoré poukazujú, že sa nachádzal v zásobníku zbrane, ktorou zastrelili Kuciaka a Kušnírovú. Podľa vyšetrovateľa mohlo ísť o zabudnutý náboj strelca, keďže je bežné, že zásobníky si majitelia zbraní pravidelne vyprázdňujú. "Ak výsledky miesta trestného činu komparujú s nejakým nálezom na domovej prehliadke, je to veľmi vážny dôkaz," uzavrel Vačok. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy