Skoro jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Tragická jazda. Cyklistu na Záhorí prešli dve autá
Zdielať na

Tragická jazda. Cyklistu na Záhorí prešli dve autá

ZÁHORIE / Pre 42-ročného cyklistu sa nedeľná jazda na Záhorí skončila tragicky. Na ceste v smere na Veľké Leváre ho z dosiaľ nezistených príčin zachytilo auto. Po páde na cestu ho podľa svedkov prešlo ďalšie.

Nehoda na pomerne frekventovanej ceste v smere z Malaciek sa stala krátko pred ôsmou hodinou večer. Cyklista išiel po pravej strane cesty v smere na Veľké Leváre, keď ho zachytilo auto. Po páde na zem ho zachytilo ďalšie, ktoré išlo za ním. Muža ležiaceho na ceste si totiž vodič všimol neskoro.

"Vodičovi na motorovom vozidle značky Peugeot sa pri prechádzaní uvedeného úseku nepodarilo vyhnúť zrážke s neosvetleným cyklistom bez reflexných prvkov, ktorý ležal v strede jazdného pruhu," uviedol policajný hovorca Michal Szeiff. 

Prvý vodič podľa svedkov z miesta nehody ušiel, druhý mu okamžite utekal na pomoc. To už zastavilo aj ďalšie auto a vodič bežal k zranenému cyklistovi. Išlo o jeho brata. Všetci sa mu snažili pomôcť až do príchodu záchranárov. Cyklista po zrážke utrpel ťažké zranenia. Pomôcť mu už nedokázali ani záchranári, ktorý na miesto dorazili takmer ihneď od oznámenia a snažili sa ho oživiť.

"Svedkovia ho oživovali, nepodarilo sa. Lekár mohol len skonštatovať smrť," informovala hovorkyňa záchranárov Alena Krčová. Podľa vodičov, ktorý daným úsekom prechádzali, mal byť cyklista neosvetlený a jazdiť zo strany na stranu. Podľa ich slov mohol byť pod vplyvom alkoholu. No to zistia až pri pitve. "Vo veci bolo zároveň začaté trestné stíhanie pre prečin usmrtenia," uviedol Michal Szeiff. 

K tragickej nehode došlo aj v okrese Žiar nad Hronom. Mladý vodič zrazil 62-ročnú chodkyňu: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy