Jasno
12°
Bratislava
V Poprade horeli autá funkcionárov hokejového klubu
Zdielať na

V Poprade horeli autá funkcionárov hokejového klubu

POPRAD / V Poprade v priebehu mesiaca horeli dve autá funkcionárov hokejového klubu. Začiatkom septembra to bolo vozidlo asistenta trénera a v utorok v noci niekto podpálil auto výkonnému riaditeľovi. Kým prvý prípad polícia nerieši, k druhému sa zatiaľ vyjadrovať nechce.

V utorok 4.septembra v skorých ranných hodinách začalo pred rodinným domom v mestskej časti Veľká horieť osobné auto. Patrilo asistentovi trénera popradského hokejového klubu. 

"Zisťovateľ príčin požiarov cudzie zavinenie vylúčil, príčinou požiaru bola technická porucha vozidla," informoval policajný hovorca Daniel Džobanik. 

Z utorka na stredu 25. septembra ale opäť horelo v Poprade auto. Tentokrát patrilo výkonnému riaditeľovi klubu. Škodu vyčíslil približne na 40 tisíc eur. "Zobudili sme sa na to, že sme počuli ranu, išiel som sa pozrieť z okna a zistil som, že mi horí pod kapotou a volali sme zložky," povedal riaditeľ s tým, že mali s rodinou strach.

Podľa neho nešlo o náhodu a zisťovateľ príčin požiaru nevylúčil cudzie zavinenie. Prípad tak prevzala polícia. Na miesto prišli kriminalisti aj so špeciálne vycvičenými psami. "Popradský vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre trestný čin poškodzovania cudzej veci," povedal Džobanik. Polícia zatiaľ na prípade pracuje a bližšie informácie poskytnúť nemôže. 

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy