Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
VIDEO: Raziu kukláčov pri Galante zachytil dron. Zadržali až osem osôb
Zdielať na

VIDEO: Raziu kukláčov pri Galante zachytil dron. Zadržali až osem osôb

DUNAJSKÁ STREDA/GALANTA / Polícia zverejnila autentický záznam zo zásahu národnej protidrogovej jednotky zameranej na organizovanú skupinu páchateľov, ktorá pôsobila aj na území Maďarska. Pri akcii preto spolupracoval aj maďarský vyšetrovací úrad NNI. Zadržali osem osôb.

Počas protidrogovej akcie minulý utorok policajti prehľadali 26 domov, garáží, áut a záhrad. Zrušili pole, kde rástlo 68 rastlín marihuany, vysokých od 1,2 do 3,5 metra. Zaistili tiež viac ako tri kilá už spracovanej marihuany, ktorá by mala na čiernom trhu hodnotu od 33 do 49-tisíc eur.

Okrem konope zaistili vyše 100 gramov pervitínu za približne 5,5-tisíc eur. Drogy už skúmajú znalci v kriminalistických laboratóriách.

"Zaistili aj notebooky, mobilné telefóny, zatavené striekačky a digitálne váhy. Pri prehliadkach našli malorážku s tlmičom a optikou, hotovosť takmer 37-tisíc eur a 700-tisíc forintov," informovala polícia na svojej stránke. 

Pozrite si celé video zo zásahu: 

Vyšetrovateľ už obvinil z drogovej trestnej činnosti sedem osôb. Tie mali závažným spôsobom konania nedovolene vyrábať, zadovažovať, prechovávať a následne distribuovať omamné a psychotropné látky, marihuanu a metamfetamín. "V prípade dokázania viny hrozí Drahomírovi SZ. (38), Pavlovi K. (48), Tomášovi O. (36), Mariánovi Š. (59), Petrovi T. (29), Zoltánovi CS. (34) a Dávidovi D. (31) trest odňatia slobody na 10 až 15 rokov,"  dodáva polácia. Všetci obvinení sú stíhaní väzobne.

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy