Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Nebezpečná droga na Slovensku. Po jej užití sa ľudia správajú ako zombie
Zdielať na

Nebezpečná droga na Slovensku. Po jej užití sa ľudia správajú ako zombie

TREBIŠOV / Vážne ohrozuje zdravie a ľudia po jej užití vraj pôsobia ako zombíci. Reč je o droge s názvom herba. Ide o sušenú, chemicky upravenú rastlinu.

Pred pár dňami policajti zadržali 31-ročného Kolomana z Trebišova, ktorý herbu predával viacerým užívateľom, vrátane malých detí. Počas domovej prehliadky zaistili v jeho byte zelenú sušinu.

"V danom prípade išlo o takmer 23 gramov rastlinného materiálu, u ktorého bola zistená prítomnosť látky, považovaná za „novú dizajnérsku drogu“, predstavujúca veľké riziko poškodenia zdravia," informuje hovorkyňa košickej polície Jana Mésarová. Polícia muža obvinila zo zločinu šírenia toxikománie, za čo mu hrozí až 8 ročný pobyt za mrežami.

Jeden z predajcov síce skončil vo väzbe, no podľa tunajších obyvateliek sa droga vo veľkom predáva aj naďalej. "Jeho zaistili a ďalší traja, štyria to predávajú. To fajčia aj 12-ročné deti, 10-ročné. Tam na osade," opisuje matka užívateľa drogy.

Užívaniu drogy podľahli aj synovia dvoch zúfalých matiek. Ak ju vraj nedostanú, stávajú sa z nich agresori a zlodeji.

"Všetko  kradne a všetko sa dáva za tú drogu. A drží ich to len 15 minút. Sa preberú a opäť chcú. Pýta stále peniaze a keď nedáme, tak je agresívny. Tak potom im dáme, lebo sa bojíme," hovoria matky. 

Jedna dávka drogy sa podľa miestnych predáva po 5 eur. Ľudia sa po jej užití majú meniť na nespoznanie. "Ako zombíci chodia. To by ste povedali, že vypili asi 10 litrov alkoholu," pokračuje matka užívateľa drogy. 

Nebezpečnú drogu si užívatelia vraj chodia kupovať aj do miestnej osady. Herba sa fajčí podobne ako marihuana, má však vraj oveľa silnejšie účinky a rovnako dokáže byť návyková. Jej dlhodobé užívanie môže viesť k vážnym zdravotným problémom.

V Rimavskej Sobote skončil v putách policajt, pre drogy:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy