Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Nočný zásah policajtov. Nezhody v rodine sa premenili v boj o život
Zdielať na

Nočný zásah policajtov. Nezhody v rodine sa premenili v boj o život

KAMENICA NAD CIROCHOU / Humenskí policajti majú za sebou náročnú službu. Malo to byť bežné preverenie údajných nezhôd v rodine. To sa ale premenilo na záchranu života. Muž (64), ktorý políciu zavolal sedel na stoličke bez známok života. Jeho manželka si po celý čas myslela, že iba spí.

Krátko pred siedmou hodinou večer 64-ročný muž zavolal na políciu a tvrdil, že má nezhody so synom. Hádka mala vzniknúť pre peniaze. Keď prišla policajná hliadka na miesto, čakala ich už manželka oznamovateľa. Tá povedala, že prišli zbytočne. Jej manžel bol vraj pod vplyvom alkoholu a spal. "Hliadka žene uviedla, že malo dôjsť k hádke medzi otcom a synom. Žena ale povedal, že je to výmysel a že majú manžela nechať spať na stoličke, pretože je opitý," uviedol Daniel Džobanik, hovorca KR PZ Prešov. 

Policajti trvali na tom, že chcú s mužom, ktorý na políciu volal hovoriť ,aby získali informácie o udalosti. Muž sedel na stoličke, avšak na výzvy polície nereagoval. "Policajti sa snažili muža prebudiť. Nepodarilo sa im nahmatať mu tep, a preto ho začali okamžite oživovať. Počas tohto vyzvali manželku aby privolala záchranárov," opísal udalosti Daniel Džobanik.

Členovia hliadky pokračovali v masáži srdca až do ich príchodu. Ďalších zhruba 45 minút sa ho snažili oživiť záchranári. "Posádka rýchlej zdravotnej pomoci pokračovala v resuscitácii pacienta. No aj napriek snahe záchranárov sa muža nepodarilo oživiť," informovala Katarína Načiniaková, hovorkyňa záchranárov. 

Na miesto bol privolaný aj ohliadajúci lekár, ktorý presnú príčinu smrti určiť nevedel a v prípade nariadil súdno-lekársku pitvu. "Počas zabezpečovania miesta manželka nebohého muža uviedla, že pod vplyvom alkoholu bol agresívny a zvykol si vymýšľať. Podľa nej nie je pravda, že by sa so synom v ten večer pohádali," dodal hovorca KR PZ Prešov.

Pozrite si aj reportáž o smrti v paneláku:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy