Skoro jasno
17°
Bratislava
Croydonský zabijak mačiek. Na svedomí má až 400 zabitých miláčikov. Vraha hľadá aj Scotland Yard
Zdielať na

Croydonský zabijak mačiek. Na svedomí má až 400 zabitých miláčikov. Vraha hľadá aj Scotland Yard

CROYDON / Štyri stovky zavraždených mačiek, zúfalí majitelia aj vyšetrovatelia a neznámy páchateľ. S touto záhadou sa už vo Veľkej Británii trápi aj Scotland Yard. V okolí Londýna začali odrazu miznúť mačky, prípadne ich majitelia našli zabité. Po tlaku verejnosti sa prípadom začali zaoberať intenzívnejšie. Ťažký oriešok rozlúskli testy DNA.

Polícia v Británii uzavrela trojročné vyšetrovanie prípadu, ktorý dostal v médiách názov "Croydonský zabijak mačiek". Ten má na svedomí stovky zabitých domácich miláčikov. Zúfalí majitelia prosili políciu, aby vraha, ktorý beštiálne odtŕhal mačkám chvosty a hlavy, chytili.

Sériový vrah mačiek začal vyčíňať v roku 2015 a odvtedy majitelia prišli o viac ako 400 domácich miláčikov. Známe hviezdy ponúkali odmeny za dolapenie páchateľa, pripojila sa aj známa organizácia PETA a britskí aktivisti z útulkov. Za informácie smerujúce k dolapeniu "mačacieho rozparovača" ponúkali 5000 libier. Žiaľ, bezvýsledne.

Vyšetrovatelia preto zapojili modernú vedu. "Vyšetrovanie už sa tiahne už takmer 3 roky. V dôsledku počtu nahlásených prípadov a tlaku verejnosti sme nútení požiadať o spoluprácu špecialistov," zverejnila vo vyhlásení Metropolitná polícia. Veterinári z pitiev teda následne zabitých mačiek zistili, že mačky zomreli na následky tupých úderov, čo sú zranenia, ktoré spôsobí napríklad kolízia s autom. Dodali, že zohavenie zvieraťa nastalo až po úmrtí mačiek.

Šokom boli testy DNA, ktoré zistili, že vrahom nie je človek. "Ani v jednom prípade sme a ani v jednej svedeckej výpovedi nefiguruje človek ako páchateľ," uvádza sa vo vyhlásení. Zato však polícia dostala niekoľko záberov z bezpečnostných kamier, na ktorých sú vidieť líšky držiace časti mačacích tiel. Majiteľov aj napriek zisteniam ale trápi podstatná otázka - ako ochrániť svojho domáceho miláčika?! Na tú odborníci ani polícia odpoveď nepoznajú.

​Zrejme najideálnejším riešením je mať miláčika stále pri sebe:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy