Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Sfetovaný motorkár viac ako trojnásobne prekročil povolenú rýchlosť
Zdielať na

Sfetovaný motorkár viac ako trojnásobne prekročil povolenú rýchlosť

Archívna reportáž

PRAHA / Policajtom sa podarilo chytiť ďalšieho cestného piráta. Tentokrát unikal policajtom 42-ročný nemecky hovoriaci muž. Na pražskom okruhu, kde je predpísaná 50-tka, išiel 160 kilometrovou rýchlosťou.

Šialená jazda sa začala vo chvíli, keď chcela policajná hliadka skontrolovať motorkára na veľkom kruhovom objazde. Ten ale pridal plyn a začal im unikať.

"Vodič však policajtom odmietol zastaviť, nerešpektoval majáky ani červený nápis STOP a pred políciou začal unikať ulicami Bohnic, často až 160-kilometrovou rýchlosťou," hovorí Tomáš Hulan, hovorca pražskej polície.

"Prechádzal cez červené na križovatkách, akákoľvek chyba z oboch strán by pri tej rýchlosti mohla byť fatálna," opisuje naháňačku jeden zo zasahujúcich  policajtov.

Mestský kamerový systém zachytil motorkára na viacerých miestach. Bol evidentne rýchlejší, policajti dokonca raz skončili v protismere, keď s autom nestihli včas odbočiť.Motorkár sa hliadke stratil na križovatke, kde náhle odbočil doľava a policajti pokračovali ďalej. Nakoniec im pomohla náhoda.

"Pomohli nám náhodní okoloidúci, ktorí nám ukázali, kadiaľ šiel. Zistili sme, že sa pred nami chcel ukryť na blízkom sídlisku. To sa mu ale nepodarilo," hovorí zasahujúci policajt.

Pri ďalšej naháňačke sa už policajtom podarilo motorkára dohoniť, ten dokonca pred dolapením havaroval. Hliadka vzápätí zisťuje, prečo muž unikal. Pred jazdou pil, fetoval, mal u seba drogy a jazdil na cudzí vodičský preukaz.

Tomáš Hulan hovorí: "U muža hliadka zaistila tri vrecúška, o obsahu jedného z nich sa podarilo preukázať, že ide o pervitín. Policajti muža podrobili aj orientačnej skúške na alkohol a drogy, obe skúšky boli pozitívne."

K nezodpovednej jazde na motorke nie je potrebná ani konzumácia alkoholu či iných drog:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy