Oblačno
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Hádka manželov sa skončila bodnutím do srdca. Trest pre dôchodykňu sa môže odložiť
Zdielať na

Hádka manželov sa skončila bodnutím do srdca. Trest pre dôchodykňu sa môže odložiť

KOŠICE / V Spišskej Novej Vsi sa pred tromi rokmi skončila hádka starších manželov tragédiou. Marta bodla svojho manžela kuchynským nožom do srdca a muž o niekoľko minút na to zomrel. Invalidnú dôchodkyňu už po druhý krát Okresný súd v Košiciach uznal vinnou zo zločinu zabitia. S verdiktom ale spokojná nebola, a tak o vine a treste rozhodoval Odvolací súd.

Marta má vážne zdravotné problémy, a tak si definitívny verdikt do súdnej siene vypočuť neprišla. Žena tvrdí, že manžela bodla nožom v nutnej sebaobrane. Vraj ju surovo škrtil a bol veľmi agresívny.

Podľa dôchodkyne Jozef popíjal v osudný deň už od skorého rána. Marta po skutku skončila vo vyšetrovacej väzbe, počas nej však vážne ochorela. Z tohto dôvodu ju preto prepustili na slobodu. Pre chorobu je dokonca znížili pôvodný trest, a to na 5 rokov. Obhajca žiadal jej oslobodenie. Krajský súd jeho odvolanie v stredu zamietol a trest potvrdil. Podľa obhajcu budú zrejme žiadať odklad výkonu trestu pre jej zlý zdravotný stav.  "Prakticky musíme len rešpektovať to rozhodnutie, ktoré bolo dneska učinené, napriek tomu moja klientka má iný názor a stále tvrdí, že konala v nutnej obrane," uviedol obhajca František Pitoňák.

"Ja nepopieram, že skutok sa stal, ale ja som nemala žiadny úmysel spôsobiť mu takú ranu," vyjadrila sa v minulosti obvinená. Marta bola v minulosti sedemkrát súdne trestaná, vo väzení si dokonca odsedela 13 rokov za vraždu.

Kočner podal žiadosť na súd,  no ten ho ale zamietol. Pozrite si reportáž, o čo išlo:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy