Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Vodič pod vplyvom alkoholu zrazil cyklistu a odišiel. Po chvíli sa vrátil a policajtom sa priznal
Zdielať na

Vodič pod vplyvom alkoholu zrazil cyklistu a odišiel. Po chvíli sa vrátil a policajtom sa priznal

TRENČIANSKY KRAJ / Na cestách Trenčianskeho kraja vystrájali vodiči pod vplyvom alkoholu. Jeden nafúkal viac ako dva a pol promile a vo Veľkých Držkovciach zrazil cyklistu. Ďalší v Trenčíne spôsobil nehodu a ušiel. Keď ho policajti zadržali, mal v dychu takmer tri promile. Stret s autom a cyklistom riešili aj prievidzskí policajti a záchranári.

Auto zrazilo cyklistu vo Veľkých Držkovciach. "Branislav na osobnom motorovom vozidle narazil zozadu do bicykla, ktorý riadil 47-ročný Ján z Bánoviec nad Bebravou," povedala policajná hovorkyňa v Trenčíne Elena Antalová. 

Tridsaťdeväťročný vodič nezastavil a pokračoval v jazde. Auto zaparkoval v dedine. "Po niekoľkých minútach sa vrátil na miesto a policajtom oznámil, že auto riadil on," uviedla Antalová. Len čo na mužov zákona prehovoril vedeli, že pred jazdou pil. Dali mu fúkať. "Branislav nafúkal 2,85 promile. Aj po niekoľkých minútach bola hodnota rovnaká," dodala Antalová. 

"Pri takejto hladine alkoholu je umenie udržať sa vo svojom jazdnom pruhu a nieto ešte reagovať na iných účastníkov," povedal znalec z odboru cestná doprava Marko Pribula.  Za volantom nemal čo robiť nielen preto, že pred jazdou pil alkohol, ale aj preto, že nemá vodičský preukaz.

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy