Zatiahnuté
19°
Bratislava
Galina
3.5.2024
NAKA prebrala prípad pokusu o podpálenie kostola. Mohlo by ísť o extrémistický čin
Zdielať na

NAKA prebrala prípad pokusu o podpálenie kostola. Mohlo by ísť o extrémistický čin

ŠAĽA / Pokus o podpálenie kostola svätej Margity v Šali prevzali do vyšetrovania elitní policajti z NAKA. Informácie TV JOJ hovoria o tom, že polícia už pozná aj páchateľov. Svätostánok poliali benzínom a zapálili ešte minulý týždeň.

Polícia začala v prípade pokusu o podpálenie kostola trestné stíhanie pre poškodzovanie cudzej veci. Mohlo by ale ísť aj o extrémistický čin a vyšetrovanie prevzala Národná kriminálna agentúra. "Doposiaľ nebol nikto zadržaný ani obvinený," uviedla policajná hovorkyňa Denisa Baloghová. 

Podľa informácií TV JOJ z prostredia vyšetrovania polícia už má podozrivých. V kostol údajne vyčíňali traja mladíci, ktorí sa k činu vraj aj priznávajú. To, že sa v kostole niečo udialo, objavil ráno kostolník krátko pred svätou omšou. Všimol si, že fasáda je celá zadymená.

Podľa stop to vyzerá tak, že podpaľači poliali fasádu na viacerých miestach a potom ju zapálili. Na schodoch zostal po ich vyčíňaní kanister s benzínom a o čosi ďalej ležal aj zapaľovač. "Keď som uvidel tú bandasku tak som sa zľakol a rýchlo som utekal do kostola, či tam náhodou nehorí," povedal kostolník Štefan Draškovič.

O tom, že páchatelia chceli, aby sa kostol ocitol v plameňoch svedči aj fakt, že podpálili vstupné dvere. Oheň sa ale do vnútra nerozšíril. Škody, ktoré požiarom vznikli boli predbežne vyčíslené na 2000 eur. Miestni nám mimo kamery povedali, že v blízkosti sú bezpečnostné kamery, a aj tie mohli prispieť k odhaleniu podozrivých. 

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy