Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Za volant si sadol pod vplyvom alkoholu. Zdemoloval kríž a ohrozil deti, ktoré viezol
Zdielať na

Za volant si sadol pod vplyvom alkoholu. Zdemoloval kríž a ohrozil deti, ktoré viezol

DETVA / Len 18-ročný vodič havaroval v nedeľu predpoludním v Detve. V aute na zadných sedadlách viezol aj dve malé deti. Podľa policajného vyšetrovania šiel mladík rýchlo, to ale nebola jediná príčina nehody. Ďalšie jeho vážne pochybenie ukázala dychová skúška.

Vodič zrejme vo vysokej rýchlosti zišiel z cesty a zachytil stĺp elektrického vedenia. Osemnásťročný mladík musel v obci poriadne dupnúť na plyn. Silný náraz počuli ľudia aj v domoch. Od betónového stĺpa auto pokračovalo ďalej a zdemolovalo miestny kríž s ohrádkou. "V čase nehody sa vo vozidla nachádzali dve maloleté deti, 7-ročné dievča a 8-ročný chlapec, obidve boli ľahko zranené," uviedla policajná hovorkyňa v Banskej Bystrici Petra Kováčiková. 

Auto ostalo po náraze zdemolované v ohrádke so zlomeným dreveným krížom. Všetci traja pasažieri vyšli von po svojich. "Mimo vozidla sa nachádzali tri osoby, dve maloleté deti. Jednému sme poskytli prvú predlekársku prvú pomoc," povedal veliteľ zásahu hasičov v Detve Ľuboš Virguľa. 

"Záchranári dieťa po ošetrení previezli do zvolenskej nemocnice. Počas prevozu bolo pri vedomí a v stabilizovanom stave," dodala hovorkyňa záchranárov Alena Krčová. Mladému vodičovi do reči nebolo. Nielenže rýchlou jazdou ohrozil dve malé deti, navyše nebol triezvy. "Pri dychovej skúške bola u mladého vodiča zistená prítomnosť alkoholu," dodala Kováčiková. 

Nafúkal takmer pol promile. Nárazom do stĺpa zoskratovali vodiče, niekoľko domov tak zostalo bez elektriny. Osemnásťročný mladík sa tak zaradil do smutnej štatistiky vodičov, ktorí spôsobili nehodu pod vplyvom alkoholu. V Banskobystrickom kraji ich polícia do konca augusta riešila už 120.

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy