Jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
FOTO: Blesk podpaľač. Zasiahol komín a strecha bola razom v plameni
Zdielať na

FOTO: Blesk podpaľač. Zasiahol komín a strecha bola razom v plameni

OVČIE / Zásah bleskom bol s najväčšou pravdepodobnosťou aj príčinou požiaru v obci Ovčie na východnom Slovensku. Zasiahol komín na streche rodinného domu a tá začala horieť. Len vďaka rýchlemu zásahu dobrovoľných hasičov sa požiar nerozšíril na celý dom.

Stalo sa to neskoro večer. Pri búrke, ktorá sa prehnala okolím Šariša. Horieť začala strecha rodinného domu. Ako prví boli na mieste zásahu dobrovoľní hasiči. Zakrátko im prišli na pomoc dve posádky profesionálov z Behároviec a z Prešova. "Keď sme prišli na mieste boli obyvatelia a dobrovoľní hasiči," informoval veliteľ zásahu Mikuláš Uličný. 

Po požiari ostali poškodené strešné hranoly aj samotný komín. Len vďaka rýchlemu zásahu majiteľov domu aj dobrovoľných hasičov sa požiar nestihol našťastie viac rozšíriť. Škoda po požiari je predbežne vyčíslená na 5000 eur. Hasiči boli v teréne do neskorej noci.

V búrke a silnom daždi v pondelok večer zasahovali dobrovoľní a profesionálni hasiči aj v obci Štrba, kde pomáhali rodine, ktorej začala horieť strecha rodinného domu. Podpaľačom bol podľa domácich tiež blesk.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy