Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Prípadov močenia na verejnosti extrémne narastá. Policajtom pomáha kamera
Zdielať na

Prípadov močenia na verejnosti extrémne narastá. Policajtom pomáha kamera

STUPAVA / Málo kto vie, že močenie na verejnosti môže vyjsť až na 100 eur. Takýto priestupok sa ťažko dokazuje, ale pomáhajú kamerové záznamy.

Mestskí policajti v Stupave zaznamenali extrémny nárast prípadov močenia na verejnosti. "Týchto prípadov sme zaznamenali za posledný mesiac osem. Je to extrémny nárast, lebo toľko prípadov za rovnaké letné obdobie v roku 2017 sme nezaznamenali," povedal náčelník mestskej polície Milan Válek.   Ľudia sú na takéto neslušné správanie veľmi citliví a volajú na políciu.  "Upozorňujú ľudia, ktorí telefonujú, buď vidia z domu, auta alebo keď idú pešo," pokračoval náčelník. 

"Jednak dieťa sa na to pozerá aj nám rodičom je to nepríjemné. To smrdí.  Sú fľaky aj tráva vysychá," sťažovali sa obyvatelia Stupavy.  Priestupku sa dopúšťajú najmä mladí, ktorí sa vracajú domov z diskotéky alebo bezdomovci.  Keď je to zaznamenané na kamere mestskej polície vymôcť pokutu je jednoduchšie. "Na základe popisu osoby, hliadka osobu vypátra a usvedčí ho prostredníctvom kamerového záznamu," vysvetľoval Válek. 

Najhoršie je to s bezdomovcami. "Ťažko z nich vybrať nejakú blokovú pokuta, dajú sa riešiť len napomínaním, upozorňovaním," poznamenal policajný náčelník.  Za takýto priestupok voči verejnému poriadku hrozí nemalá pokuta. "Keď postupujeme v zmysle VZN tak 33 eur,  a keď postupujeme v zmysle zákona o priestupkoch, tak až do výšky 100 eur," okomentoval náčelník udeľovanie pokút na záver. 

Pred pár dňami došlo na námestí v Bratislave aj k sexuálnemu aktu, za ktorým boli bezdomovci. Pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy