Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
V Šali sa niekto pokúsil podpáliť kostol. Na schodoch našli kanister s benzínom
Zdielať na

V Šali sa niekto pokúsil podpáliť kostol. Na schodoch našli kanister s benzínom

ŠAĽA / V Šali sa niekto pokúsil podpáliť kostol svätej Margity Antiochijskej. Po vyčíňaní podpaľača je obhorená fasáda, ale aj vstupné dvere do Božieho chrámu. Miestni veriaci sú rozhorčení.

​To, že sa vo svätostánku niečo udialo, si všimol kostolník ráno pred omšou okolo 6 hodiny. Videl z bočnej strany čiernu obhorenú fasádu. "Som išiel otvoriť kostol a vidím, že je obhorený kostol, reku čo sa stalo," hovorí kostolník Štefan Dražkovič. 

Páchatelia dokonca na schodoch vedúcich do kostola nechali aj kanister s benzínom. "Jak som videl tú bandasku, tak som sa zľakol a som utekal do kostola, či nehorí, tak som rýchlo otvoril kostol a pozerám nehorí ale strašný smrad od benzínu," pokračuje kostolník.

Štefan o všetkom informoval dekana a na miesto prišla polícia. To,že niekto sa pokúsil kostol zapáliť úmyselne, je jasné aj podľa stôp. S benzínom boli poliate aj dvere dokonca sú aj obhorené. "Hlavné dvere kostola, takže oni aj tam vyliali ten benzín a horelo," dodáva Dražkovič. 

Z drevených dverí sa oheň našťastie nerozšíril a do Božieho chrámu. Miestni veriaci si myslia, že podpaľača niekto možno vyrušil, a preto tam zostal kanister a aj zapaľovač. Stopy od benzínu boli aj na schodoch.

"Škoda, ktorá vznikla je 2 000 eur," informuje hovorkyňa nitrianskej polície Renáta Čuháková. Polícia na prípade intenzívne pracuje, aby páchateľa dolapili. Ľudia nechápu, prečo toto niekto urobil.

"Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície vedie trestné stíhanie pre trestný čin poškodzovania cudzej veci," dodala Čuháková. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy